Šarić i Lončar ipak ostaju u pritvoru

Razlog je što će im se suditi za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora veća od 10 godina
16 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2013. 08:16h

Vijeće bjelopoljskog Višeg suda donijelo je odluku o produženju pritvora Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, tako da će oni u tamošnjem Istražnom zatvoru dočekati novi termin za ponovljeno suđenje.

Odluka vijeća Višeg suda dostavljenja je advokatima Šarića i Lončara u Crnoj Gori, a još se u bjelopoljskom sudu čekaju dostavnice njihovih branilaca iz Srbije, da su primili odluku o produženju pritvora.

Advokat Miodrag Golubović, branilac optuženog Lončara, potvrdio je “Vijestima” da im je vijeće suda u Bijelom Polju produžilo pritvor.

“U nedjelju sam dobio rješenje o produženju pritvora do daljeg. Kao razlog navedeno je to što će im se suditi za krivično djelo, za koje je predviđena zatvorska kazna veća od 10 godina”, kazao je Golubović.

On je naglasio da je advokatski tim Šarića i Lončara očekivao da će vijeće Višeg suda ukinuti pritvor dvojici Pljevljaka, nakon što je prošle sedmice Apelacioni sud ukinuo prvostepenu osuđujuću presudu za krivično djelo “pranje novca”.

Golubović je pojasnio i da će se uskoro znati termin ponovljenog suđenja, a da će se datum dostaviti nakon što sve stranke u postuku dobiju ovu odluku o produženju pritvora.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: