Trebalo bi omogućiti sveštenicima brak u sve tri kombinacije

„Dajući šah-mat celibatu, nestalo bi svo sramotno seksualno zlostavljanje", poručio je reditelj
5 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2013. 09:26h

Proslavljeni španski reditelj Pedro Almodovar pozvao je papu Franja da dozvoli ženama da budu sveštenice, da ukine celibate i omogući ženidbu sveštenstva, prenosi Tanjug.

Almodovar u Rimu promoviše svoju najnoviju komediju "Usputni ljubavnici"

„Dajući šah-mat celibatu, nestalo bi svo sramotno seksualno zlostavljanje", poručio je reditelj koji je papu pozvao i da sveštenicima omogući brak u svim kombinacijama kojih, kako je rekao, ima svega tri muškarac-žena, žena-žena i muškarac-muškarac.

Almodovar, koji se školovao u vjerskoj školi, smatra da je novi papa u znaku kontinuiteta Rimokatoličke crkve što, kako kaže, nije dobro.

Almodovar u Rimu promoviše svoju najnoviju komediju "Usputni ljubavnici", a povodom crkve kaže da je njen glavni izazov danas da postane ogledalo savremenog svijeta, a ne da se od njega udaljava.

Usputni ljubavnici

Almodovarov film „Usputni ljubavnici", u kome uloge tumače Penelope Kruz i Antonio Banderas, zabavna je komedija u kojoj razdragana grupa putnika, među kojima ima nekoliko homoseksualaca, doznaje da je avion kojim lete za Meksiko, u opasnosti.

Ubijeđeni da je kraj neminovan, povjeravaju jedni drugima svoje živote, probleme i posljednje želje.

Film je prilično jasna metafora današnje Španije, putovanje bez destinacije. Realnost je još neizvjesnija jer se ne zna ko će nas voziti i kako ćemo sletjeti, rekao je Almodovar, prenijela je italijanska agencija ANSA.

Galerija

Bonus video: