Počelo suđenje Crnogorcima uhapšenim u Sloveniji

Slovenački mediji su pisali da je jedan od uhapšenih priznao krivicu, dok je trojica negiralo
1048 pregleda 0 komentar(a)
Slovenije, hapšenje, Foto: Zurnal24.sl
Slovenije, hapšenje, Foto: Zurnal24.sl
Ažurirano: 17.03.2013. 21:10h

U Sloveniji je počelo suđenje državljanima Crne Gore koji su u maju prošle godine uhapšeni u velikoj policijskoj akciji "Očistimo Sloveniju", zbog sumnje da su švercovali drogu i oružje.

U optužnici piše da su uhapšeni od novembra 2011. godine pripadnici organizovane međunarodne kriminalne grupe

Slovenački mediji su pisali da je jedan od uhapšenih priznao krivicu, dok je trojica negiralo. Radi se o državljanima Crne Gore Darku Paleviću (31), Radu Bubanji (47), Veliboru Popoviću (35) i Senadu Pavlekoviću (28).

Bubanja se, prema pisanju slovenačkog medija "Demokracija", brani sa slobode.

Jedan od prvih koji su uhapšeni u sklopu policijske akcije Miloš Šćekić (33), koji je važio za predvodnika ove kriminalne grupe, nije dostupan organima gonjenja u Sloveniji, jer je pušten na slobodu, nakon čega se vratio u Crnu Goru.

Kako je tada bilo istaknuto, malo ko od osumnjičenih bio je zaposlen, ali su kod njih zaplijenjene veće sume gotovine

Slovenačka policija raspisala je potjernicu za njim tek kada je pušten iz pritvora. Prema pisanju slovenačkog medija, protiv njega je zbog nedostupnosti organima gonjenja obustavljen postupak.

U optužnici piše da su uhapšeni od novembra 2011. godine pripadnici organizovane međunarodne kriminalne grupe koja se bavila transportom oružja, municije i vojne opreme iz Slovenije u Francusku.

Policija je 17. novembra 2011. godine u kombiju koji je vozio Danijel Stojanović (35) pronašla 17 automatskih pušaka, 19 pištolja, veću količinu municije i 4,3 kilograma plastičnog eksploziva.

Prema optužnici, Popović je oružje preuzimao u Francuskoj, Palević, Pavleković i Šćekić su u Sloveniji organizovali transport oružja, koje je skrivano u kući Bubanje.

Pomenuti Crnogorci uhapšeni su sredinom maja prošle godine u velikoj policijskoj akciji u Sloveniji, kada je uhapšeno oko 60 ljudi i zaplijenjena veća količina droge i oružja.

Kako je tada bilo istaknuto, malo ko od osumnjičenih bio je zaposlen, ali su kod njih zaplijenjene veće sume gotovine, na primjer u Ljubljani oko 35.000 eura, kao i skup nakit, satovi, a većina se vozila i skupim automobilima.

Bonus video: