Botasu pol-pozicija, Mercedes ispred Ferarija

Botasu je to drugi uzastopni pol u Austriji.
100 pregleda 1 komentar(a)
Valteri Botas i Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Valteri Botas i Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.06.2018. 14:36h

Mercedes će imati pol-poziciju na sjutrašnjoj trci za Velinu nagradu Austrije.

Neće, međutim, Luis Hamilton startovati sa najbolje pozicije, već njegov timski kolega, Valteri Botas, koji je na stazi Spilberg izvezao najbrži krug u vremenu 1:03.130 minuta.

Botasu je to drugi uzastopni pol u Austriji, ukupno petu u karijeri u Formuli 1.

"Bolid je bio odličan. U nedjelju mi je potreban dobar, čist start. Mogu da garantujem da sam gladniji za pobjedom nego bilo ko drugi", rekao je Botas.

Hamilton, aktuelni šampion i lider u karavanu, bio je sporiji samo 19 hiljaditih djelova sekunde od Botasa, pa nije uspio da dođe do 50. pol-pozicije od kad vozi Mercedes, a ukupno 76. u karijeri.

"Srećan sam, jer je Botas imao sjajan krug. Ovo je odličan rezultat za ekipu", kazao je Hamilton.

Treći će startovati vozač Ferarija Kimi Raikonen sa 530 hiljaditih djelova sekunde zaostatka, umjesto Sebastijana Fetela (prošlogodišnji pobjednik ove trke), koji je kažnjen sa tri mjesta pomjeranja unazad zbog opstrukcije Karlosa Sainca u Q2.

Sa četvrtog mjesta će krenuti Maks Ferštapen (sa 710 hiljaditih djelova zaostatka), a unutar jedne sekunde bili su još Roman Grožan, Danijel Rikardo i Kevin Magnusen, a prvih 10 su zatvorili Sainc i Niko Hilkenberg.

Trka za Veliku nagradu Austrije voziće se u nedjelju, od 15 časova.

Pred nedjeljnu trku, Hamilton je vodeći u poretku vozača sa 145 bodova, Fetel je drugi 131, a treći Danijel Rikardo sa 96.

U poretku konstruktora, Mercedes ima 237 bodova, Ferari 214, a trećeplasirani Red Bul 164.

Bonus video: