Požar na plaži Kopakabana u Ulcinju: Milion eura otišlo u dim

Objekat veličine 650 kvadrata vatra je sravnila sa zemljom za svega 15 minuta, tako da su i vatrogasci koji su brzo stigli na lice mjesta bili nemoćni
173 pregleda 57 komentar(a)
Kopakabana restoran požar, Foto: Samir Adrović
Kopakabana restoran požar, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 17.03.2013. 09:54h

Centralni plažni restoran na poznatom ulcinjskom kupalištu “Kopakabana” izgorio je do temelja u požaru koji je izbio 16, marta oko 15 časova.

Prema riječima nekoliko sagovornika "Vijesti", objekat veličine 650 kvadrata vatra je sravnila sa zemljom za svega 15 minuta, tako da su i vatrogasci koji su brzo stigli na lice mjesta bili nemoćni.

"I da se more diglo, bilo bi uzalud", prokomentarisao je svjedok požara Viktor Rudović.

Vatrena stihija je, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", zakupcu Prelji Škrelji nanijela štetu od skoro milion eura.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, požar je izbio preko instalacija usljed višednevnih poplava. "Vijestima" je tu informaciju potvrdio sinoć i sam zakupac.

"Nije u pitanju ljudski faktor, u to smo svi sigurni. Samo pet minuta prije u objektu je bilo osam radnika. Bogu hvala da nije bilo žrtava, ni povrijeđenih", kazao je "Vijestima" vidno uznemireni Škrelja.

Kako je rekao, zajedno sa objektom nestali su kafemati, ledomati, frižideri, zamrzivači, hladnjače, stolovi i stolice i ostali krupni i sitni inventar, ali i 3.000 ležaljki i 1.500 suncobrana.

Škreljina imovina, prema saznanjima "Vijesti", nije bila osigurana.

"Već nekoliko mjeseci radio sam na tome da 'Kopakabanu' učinim boljom nego svih ranijih godina. Ona je bila i ostala brend Ulcinja. Ova katastrofa ne znači da je ipak neću spremiti za sezonu", kazao je Škrelja.

Svjedok stihije Rudović kazao je da nije samo izgubio Škrelja.

"Ovo je gubitak za cijeli Štoj, Ulcinj i Crnu Goru", kazao je Rudović.

Zakupac kupališta "Safari" Zefa Delić pozvao je u ime svojih kolega sve nadležne opštinske i državne institucije da pomognu Škrelji.

""'Kopakabana" je jedna od najljepših plaža na Jadranu. Nesreća koja je zadesila Škrelju je i svih nas. Zato moramo svi pomoći da ona ostane ono što je bila", kazao je Delić.

Poslanik Ljuiđ Škrelja obećao je da će uložiti maksimalne napore da “Kopakabana” opstane.

"Ta plaža je naš zaštitni znak. Vjerujem da ćemo uprkos svemu i ove sezone imati naše omiljeno mjesto za kupanje", kazao je Škrelja.

Bonus video: