Fetelu prvi pol u sezoni

Do 37. pol pozicije u karijeri, Njemac je na stazi “Albert park” došao u vremenu od 1:27.407 minuta, u odloženim kvalifikacija.
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.03.2013. 01:54h

Sebastijal Fetel namjerava na nastavi tamo gdje je stao prošle godine - vozač Red Bula će startovati sa pol pozicije na Velikoj nagradi Australije kojom kreće ovogodišnji šampionat Formule 1.

Do 37. pol pozicije u karijeri, Njemac je na stazi “Albert park” došao u vremenu od 1:27.407 minuta, u odloženim kvalifikacija.

Fetelu će se u prvom redu na startu trke, od 7 časova po našem vremenu, pridružiti njegov timski kolega Mark Veber, dok će treći biti Luis Hamilton na svojoj debitantskoj trci za Mercedes.

Zbog izuzetno loših vremenskih uslova, po vlažnoj stazi, viđeno je nekoliko izlijetanja, ali bez većih posljedica.

U drugom dijelu kvalifikacija redom su eliminisani Niko Hilkenberg u Zauberu, vozač Fors Indije Adrijan Zutil, dvojac ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj i Danijel Rikardo, Serhio Peres u Meklarenu i vozač Vilijamsa Valteri Botas. Oni će zauzeti pozicije od 11. do 16. na startu prve trke sezone.

U poslednjem dijelu kvalifikacija, staza se dosta prosušila, vremena su bila značajno brža, a Fetel je najbolje vreme postavio u posljednjim trenucima.

Uz Hamiltona u drugom startnom redu naći će vozač Ferarija Felipe Masa, koji je nadmašio svog timskog kolegu Fernanda Alonsa, koji je morao da se zadovolji petom pozicijom.

Slijede Niko Rozberg u drugom Mercedesu, dvojac Lotusa Kimi Rsaikonen i Roman Grožan, vozač Fors Indije Pol di Resta i Dženson Baton u Meklarenu.

Još u subotu, u prvom dijelu kvalifikacije su završili Pastor Maldonado u Vilijamsu, vozač Zaubera Esteban Gutijeres, dvojac Marusje Žil Bjanki i Maks Čilton, i vozači Katerhema Gido van der Garde i Šarl Pik.

Pik nije ostvario dovoljno dobro vrijeme da bi se kvalifikovao za trku, ali je za očekivati da mu bude dozvoljeno da se nađe na startu.

Bonus video: