Sve odluke jednoglasno

U finansijskom izvještaju navodi se da je Savez u prošloj godini prihodovao 112 hiljada i 180 eura, uključujući i šest hiljada prihoda od kadetskog prvenstva u Baru
180 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Mrvaljević, Foto: Vesko Belojević
Dragan Mrvaljević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.03.2013. 20:21h

Skupština Džudo saveza Crne Gore usvojila je danas jednoglasnom odlukom izvještaje o radu i finansijskom poslovanju za prošlu, kao i plan i programa rada za ovu godinu.

U finansijskom izvještaju navodi se da je Savez u prošloj godini prihodovao 112.180 eura, uključujući i šest hiljada prihoda od kadetskog prvenstva u Baru.

Rashodi su iznosili 102.550,3 eura. Stanje na računu 31. decembra iznosilo je devet hiljada i 630 eura.

Finansijski planom za ovu godinu predviđeno je 158,5 hiljada eura.

Saopšteno je da crnogorske džudiste ove godine očekuje bogat program i učešće na šampionatima Evrope za kadete, juniore i seniore, svjetska prvenstva za juniore i kadete, seniorsko prvenstvo Balkana i brojni Svjetski kupovi i Gran pri turniri.

Sportski direktor DŽSCG Dragan Mrvaljević obrazlažući izvještaj o radu naveo je da je 27 klubova učestvovalo na nacionalnim prvenstvima, od poletaraca do seniora, kao i da su crnogorski džudisti nastupili na 22 međunarodna takmičenja, među kojima i Olimpijskim igrama u Londonu.

Prema njegovim riječima, uspostavljena je bolja saradnja sa Evropskom džudo federacijom i uspješno organizovano Evropsko prvenstvo u Baru.

"Osvojene dvije medalje na Evropskim prvenstvima i više odličja na prvenstvima Balkana", kazao je Mrvaljević.

Predsjednik DŽSCG Veselin Grbović kazao je da je ta asocijacija u 2012. godini ostvarila sve zacrtane planove.

On je podsjetio da je džudista Srđan Mrvaljević nastupio na Igrama u Londonu i nosio zastavu na svečanom otvaranju, navodeći da je to velika čast za tu asocijaciju.

"Bili smo organizatori kadetskog prvenstva u Baru i dobili pohvale za uspješnu organizaciju. Medaljom se okitio Arso Milić, kao i Nikola Gušić na juniorskom EP", kazao je da Grbović.

On je kazao da će Savez sve uraditi da njima dvojici, Srđanu Mrvaljeviću, kao i Tanji Božović i Anđeli Džaković, obezbijedi sponzore i stvori uslove za dobre pripreme i učešće na takmičenjima.

Grbović očekuje da crnogorski džudisti i u ovoj godini nastave sa postizanjem dobrih rezultata i osvajanjem medalja.

Jednoglasnom odlukom punopravni članovi Skupštine postali su džudo klubovi Zeta i Sutjeska.

Skupštini je prisustvovalo 47 delegata iz 26 klubova, 24 punopravna i dva pridružena člana. U DŽSCG registrovana su 32 kluba.

Skupština je dala podršku sportskom direktoru Draganu Mrvaljeviću da nastavi sa radom.

Bonus video: