počeo spor

Pitaće Mićunovića i Grbovića da li su ugroženi

Saslušanje Grbovića i Mićunovića neophodno, jer se u tužbi navodi da je dvojici predloženih svjedoka u kontinuitetu narušavan ugled
387 pregleda 19 komentar(a)
DPS, rođendan, Sava Grbović, Foto: Luka Zeković
DPS, rođendan, Sava Grbović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2013. 08:32h

Zastupnici Lutrije Crne Gore i Džek pota, Branislav Mićunović i Sava Grbović pozvani su da 13. maja u podgoričkom Osnovnom sudu svjedoče, u postupku koji se po njihovim tužbama vodi protiv MANS-a i "Dejli presa", izdavača "Vijesti".

Oni su MANS i “Dejli pres” tužili zbog povrede časti i ugleda, a odluku da se saslušaju juče je donio sudija Zoran Šćepanović.

Lutrija je tužila MANS i "Dejli pres" i traži 5.000 eura za duševne bolove, koje su joj ta nevladina organizacija i" Vijesti" navodno nanijeli objavljivanjem tekstova o njihovom poslovanju.

Punomoćnik tužilaca, advokat Vladan Bojić na pripremnom ročištu istakao je da su tuženi u sadejstvu objavljivali klevetničke tekstove, uprkos saznanju koja su im stizala iz Ministarstva finansija da su sve to neistine.

"Tuženi su zloupotrijebili slobodu izražavanja i teško oklevetali tužioca", zaključio je Bojić.

On se protivio saslušanju Grbovića i Mićunovića, ističući da je to još jedan pokušaj senzacionalizma tuženih, pošto tužioci nijesu njih dvojica, već akcionarsko društvo "Lutrija" i DOO "Džek pot".

Punomoćnik MANS-a, advokat Veselin Radulović objasnio je da je saslušanje Grbovića i Mićunovića neophodno, jer se u tužbi navodi da je dvojici predloženih svjedoka u kontinuitetu narušavan ugled i da su ugroženi od tuženih.

Opširnije u štampanom izdanju