VIŠI SUD U BIJELOM POLJU

U ponedjeljak presuda Milačiću zbog krijumčarenja 58,6 kg marihuane

On je kazao da je mu je sve namješteno i da mu je droga podmetnuta dok je radio kao vozač firme NDD „Transport“ iz Podgorice, čiji je vlasnik Dalibor Tošković
73 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Milačić, Foto: Jadranka Ćetković
Miloš Milačić, Foto: Jadranka Ćetković
05.04.2019. 00:15h

Presuda Podgoričaninu Milošu Milačiću, koji je u februaru pokušao da, preko graničnog prelaza Dobrakovo na izlazu iz Crne Gore, prokrijumčari 58,6 kilograma marihuane, biće izrečena u ponedjeljak u bjelopoljskom Višem sudu. 

Milačić je kazao da je mu je sve namješteno i da mu je droga podmetnuta dok je radio kao vozač firme NDD „Transport“ iz Podgorice, čiji je vlasnik Dalibor Tošković.

„Nisam znao za drogu, niti da je postavljen bunker. Jedini dan kad je to neko mogao da uradi jeste kada sam vozilo na dan predao jednom majstoru po imenu Toni, kojeg znam iz viđenja“, kazao je Milačić. 

Miloš Milačić
Miloš Milačić(Foto: Jadranka Ćetković)

Vještačenjem je utvrđeno da se na spoljašljnoj i unutrašnjoj strani pakovanja droge nalaze tragovi optuženog.

Milačić je objasnio da je do „kontakta“ moglo da dođe tako što je dodirivao streč foliju, koju stalno ima u kamionu. 

Droga je kod Milačića pronađena 9. februara, na izlazu iz Crne Gore, nakon kontrole specijalnog teretnog vozila – hladnjače marke "Volvo", podgoričkih registarskih oznaka. Droga je bila sakrivena u tovarnom dijelu hladnjače u patosu, u  specijanom bunkeru u kome se nalazilo 59 većih pvc pakovanja.