Zlatičanin u aprilu protiv Petrova

Meč će biti održan u okviru revije na kojoj će se Milorad Žižić boriti za titulu prvaka Mediterana
87 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Dejan Zlatičanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2013. 14:20h

Crnogorski Mani Pakjao, Dejan Zlatičanin, braniće internacionalni WBC pojas u lakoj kategoriji 13. aprila u Baru.

U okviru profi revije u kojoj će Nikšićanin Milorad Žižić napasti titulu prvaka Mediterana u srednjoj kategoriji WBC verzije, koju drži Turčin Gekalp Ozekler, Zlatičanin će svoj pojas braniti od Rusa Petra Petrova.

Petrov je iskusan borac koji je imao čast da boksuje za p'rvaka svijeta u WBA verziji, ali naš bokser ne sumnja u trijumf.

"Gledao sam snimke mečeva Petrova. Klasični je predstavnik ruske škole, ali se previše oslanja na znanje stečeno u amaterskom ringu i ne voli direktni okršaj. Upravo to ću po svaku cijenu pokušati da nametnem i ne sumjam u pobjedu. Samo moram da se maksimalno pripremim i onda sam siguran da sam ja taj koji se pita. Obavio sam već nekoliko sedmica priprema u Sloveniji kod mojeg trenera Slobodana Anđelića, a krajem ove sedmice idem u svoj kamp da finiširam pripremu kroz sparinge", kazao je Zlatičanin, koji je vlasnik i titule prvaka Mediterana u lakoj kategoriji, u kojoj je slavio u svih 16 izlazaka u ring, a čak 12 puta je dobio nokautom.

Njegov rival, Petrov je slavio 32 puta, uz tri poraza i dva remija.

"Jednostavno nema opuštanja, jer bih porazom izgubio pojas, koji mi garantuje učešće u Svjetskoj ligi pod okriljem WBC-a. Ona se održava tokom jula u Meksiku, a finale je u Japanu", rekao je Zlatičanin.

Meč sa Petrovim ugovorio je Zlatičaninov menadžer, Milorad-Mijo Martinović, koji je i predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske asocijacije.

"Upravo sam se vratio iz Amerike i imao sam brojne kontakte. Osim poziva za Svjetsku ligu, nadamo se da će Dejan boksovati i uvodni meč u Manhajmu 4. maja, gdje Vladimir Kličko brani titule protiv Italijana Franćeska Pijanete. Zlatičanin je atraktivan borac, koji juri nokaut i imaće šta da pokaže", siguran je Martinović.

Bonus video: