Grgurovića vratili u Spuž jer nije bilo dovoljno obezbjeđenja

Grgurovića tužilaštvo ga tereti da je prišao Fatmiru Orahovcu i bejzbol palicom ga udario u glavu
80 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Grgurović, Foto: Savo Prelević
Mihailo Grgurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2013. 14:19h

Suđenje Cetinjaninu Mihailu Grguroviću (32), optuženom za nanošenje teške tjelesne povrede, odloženo je juče iz bezbjednosnih razloga, jer u podgoričkom Osnovnom sudu nije bilo dovoljno policije.

Grgurović je maricom doveden ispred Suda i ubrzo vraćen u pritvor u Spužu, zbog pojačanih mjera nadzora nad njim.

Njemu se u Osnovnom sudu sudi zbog događaja od prije sedam godina, a tužilaštvo ga tereti da je kod “Puca” na Zabjelu prišao Fatmiru Orahovcu i bejzbol palicom ga udario u glavu, čime mu je nanio više povreda, između ostalog zapaljenje rožnjače lijevog oka, zbog čega je izgubio vid na tom oku, zadobio potres mozga, a slomio mu je i jagodičnu i viličnu kost.

Više državno tužilaštvo u Podgorici, prije nekoliko dana podiglo je optužnicu protiv njega zbog ubistva sugrađanina Olivera Hutera (30).

U naredbi za sprovođenje istrage, pisalo je da postoji osnovana sumnja da je Grgurović 30. avgusta 2012. godine na Cetinju, sa umišljajem iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera.

Objašnjava se da je Grgurović s njim bio u svađi zbog događaja od prije više godina, kada je bio fizički napadnut od Olivera Hutera i njegovih roditelja Miodraga Hutera i Dragice Huter, a tada je Grgurović zadobio povrede.

U naredbi tužioca se dodaje da je na raskrsnici Ulice vojvode Boža i Nikca od Rovina, vozilom “opel astra” udario u motocikl kojim je upravljao Huter.

Nakon toga, Huter je pobjegao Ulicom vojvode Boža u pravcu gornjeg dijela grada Cetinja, a okrivljeni je držeći u ruci pištolj, potrčao za njim i ispalio u njegovom pravcu više metaka. Jedan od tih hitaca ga je pogodio u leđa, pa je Huter preminuo usljed iskrvavljenja iz rascjepa srca i lijevog plućnog krila.

Bonus video: