Bivši policajac Božidar Jauković nađen mrtav

Nekoliko komšija, kazalo je da se Jauković često žalio, kako je, u sporu sa Slavkom Perovićem, bio samo žrtveno jagnje i da su od njega svi digli ruke
390 pregleda 0 komentar(a)
stan Božidar Jauković, Foto: Slavica Kosić
stan Božidar Jauković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.03.2013. 08:18h

Bivši policajac Božidar Jauković, pronađen je mrtav u svom stanu u Herceg Novom, a sumnja se da je riječ o samoubistvu.

Jauković je 4. marta, osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog zlostavljanja bivšeg lidera Liberalnog saveza Slavka Perovića.

Beživotno tijelo Jaukovića, pronađeno je12. marta nešto poslije 19 časova.

Iz Uprave policije “Vijestima” su potvrdili tu informaciju, rekavši da je Jauković pronađen sa prostrijelnom ranom na glavi.

“Dok se ne završi uviđaj, ne možemo ništa konkretnije reći, pa ni da li je riječ o samoubistvu”, kazao je izvor “Vijesti” iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Jauković je samoubistvo izvršio pred suprugom.

Nekoliko komšija, reporteru “Vijesti” saopštili su da se Jauković često žalio, kako je, u sporu sa Perovićem, bio samo žrtveno jagnje i da su od njega svi digli ruke.

Jaukoviću su, na suđenju kada mu je izrečena presuda za zlostavljanje Perovića, opozvane i dvije ranije uslovne osude koje je imao – jedna takođe zbog zlostavljanja, a druga zbog teške i lakše povrede, pa mu je sud utvrdio jedinstvenu kaznu zatvora od godine i šest mjeseci.

On je prisustvovao izricanju presude, a sudnicu je napustio odmah nakon što je sudija saopštio kaznu.

On je na početku suđenja negirao krivicu.

Prošle godine, 5. juna, na hercegnovskom Škveru, nakon prijave strane državljanke da ju je Slavko Perović uznemiravao, intervenisali su pripadnici Interventnog voda policije.

Tada je Perović povrijeđen i zbog slomljenog rebra i drugih povreda, bio hospitalizovan u Opštoj bolnici Meljine.

Perović je nakon tog događaja, ali i poslije izricanja presude Jaukoviću, ponavljao da je tada pokušan atentat na njega.

“Sud je odbio da prihvati moju pravnu kvalifikaciju, iako se nije radilo o prekoračenju službenih ovlašćenja, nego o očiglenom temeljito i suptilno pripremanom ubistvu”, kazao je Perović, nakon izricanja presude.

Prije početka suđenja, iz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije saopštili su da se osnovano sumnja da je Jauković, prilikom intervencije u kojoj je povrijeđen bivši lider Liberlnog saveza, prekršio načela o postupanju službenika utvrđena Kodeksom policijske etike.

Tada je iz Unutrašnje kontrole sugerisano tadašnjem šefu policije Božidaru Vuksanoviću, da su se stekli uslovi da Jaukoviću prestane radni odnos u Upravi policije.

Jauković je bio oženjen i otac dvoje djece.

Bonus video: