Podgorica: Osumnjičen da je pijan ukrao taksi, pa se zakucao u ogradu

Taksista je, kako je saopštio izvor, policajcima ispričao da je mislio da se radi o mušteriji i da je zato zaustavio vozilo
5 komentar(a)
taksi, Foto: Arhiva "Vijesti"
taksi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.03.2013. 11:48h

Nesvakidašnja krađa dogodila se u podgoričkom naselju Konik - pijani mladić zaustavio je taksi vozilo, oteo ključeve vozaču, da bi, nakon što je taksista pojurio za njim uspio, da uskoči u vozilo i odveze se u nepoznatom pravcu.

Prema informacijama “Vijesti” iz policije, devetnaestogodišnji Stanko Kovačević iz Podgorice, nedugo zatim taksijem se zakucao u ogradu pored puta u Ulici Spasoja Raspopovića.

U tim trenucima Kovačević je, prema istim informacijama, u krvi imao 2,01 promil alkohola.

Policajci su, postupajući po obavještenju Ž. R. iz Podgorice, taksiste udruženja “Pežo”, da mu je nepoznata osoba 9. marta oko tri sata poslije ponoći u Ulici Vojvode Mirka Petrovića, oduzela taksi vozilo, odmah preduzeli mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja.

Taksista je, kako je saopštio izvor, policajcima ispričao da je mislio da se radi o mušteriji i da je zato zaustavio vozilo. Sve se, kako je objasnio, odigralo veoma brzo, tako da nije mogao da reaguje i spriječi Kovačevića da mu otme ključeve iz kontakt - brave, dok je vozilo bilo upaljeno.

"Vijesti" su kontaktirale taksistu Ž.R., koji nije želio da detaljnije da govori o tom događaju. Kazao je da mu je mladić iz čista mira, u toku vožnje, izvukao ključ iz brave i da fizički nasrnuo na njega. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje je kvalifikovalo djelo.

Bonus video: