Radnici koje su tukli Zagoričani: Vidio sam kako mi zubi padaju na pločice

“Kada su me primijetili, okrenuli su se put mene i Milić mi se obratio riječima - 'Što ćeš ti, ajde mrš unutra',
386 pregleda 56 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2013. 17:53h

Radnici na podgoričkom bazenu Zoran Vukčević i Gojko Mijović, saopštili su juče u Osnovnom sudu da ih je grupa iz Zagoriča prošle godine u julu isprebijala bez razloga, a Vukčević je istakao da je siguran da je Luka Milić tada kod sebe imao pravi, a ne svadbarski pištolj.

Dražen i Aleksandar Boričić, Luka Milić, Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Mladen Šofranac, optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Mijoviću i Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

U tom incidentu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

"Ja sam Milić Luka, da se zna"

Vukčević je ispričao da je tog dana bio na blagajni i vidio tri momka, pokazujući na Milića i Boričiće, koji su ušli u hol kod Mijovića bez kupljene karte. On je dodao da je kada je čuo neku galamu, izašao iz kancelarije i vidio da njih trojica viču i guraju njegovog kolegu.

“Kada su me primijetili, okrenuli su se put mene i Milić mi se obratio riječima - 'Što ćeš ti, ajde mrš unutra', nakon čega su počeli i na mene da viču i da me guraju. Mislim da je Milić tada otvorio torbicu, pokazao mi pištolj i rekao - 'Ja sam Milić Luka, da se zna'. U tom momentu on nije vadio pištolj iz torbice, a ja sam rekao domaćici bazena, koja je naišla, da pozove obezbjeđenje”, naveo je Vukčević.

Tada je, prema njegovim riječima, nastao haos i nasilničko ponašanje, jedan od Boričića mu je, kako tvrdi, rekao 'daćemo mi tebi obezbjeđenje', nakon čega su ga sva trojica ugurali u kancelariju i izudarali nogama i rukama po glavi.

“Sigurno sam zadobio 50 udaraca, bilo je mnogo krvi, vidio sam kako mi zubi ispadaju po pločicama, onda je ušao Mijović i čuo sam da viče - 'ubiste ga momci, prekinite'. Onda su se okrenuli prema njemu i zadali mu više udaraca od kojih je pao ispod stola, sav u krvi”, rekao je Vukčević.

Odlično zna šta je pravi pištolj

Dodao je i da su nakon toga batinaši izašli iz kancelarije i on za njima, kada je vidio da i u holu napadaju nekog momka u žutoj majici.

“Njima se pridružila još neka grupa momaka sa bazena, ne prepoznajem ih sada, jer je to bio opšti haos, vidio sam da Milić drži pištolj u ruci, sve što se našlo ispred njih su gazili i vidio sam da su izudarali Aligrudića, koji je slučajno bio tu, udarali su ga nogama, rukama, stolicom, čim su stigli”, nastavio je Vukčević.

On je ispričao i da je vidio da Milić ponovo udara Mijovića u glavu, ali da nije vidio kako i da se nakon toga zaletio prema njemu sa pištoljem.

“Uspio sam da utrčim u kacelariju i da zaključam, nastala je lupnjava po vratima, svi štokovi sa unutrašnje strane su otpali, ali srećom nije uspio da otvori”, rekao je Vukčević.

Vukčević je istakao da radi i kao serviser oružja na strelištu već 30 godina i da odlično zna šta je pravi pištolj.

Kada ga je sudija podsjetila da je kod tužioca rekao i da je dobro vidio da su Aligrudića udarali pištoljem po glavi, te da je Milić uperio pištolj i prema momku iz obezbjeđenja, Vukčević je rekao da se sada ne sjeća baš najbolje, ali da je siguran da je Milić tom prilikom imao pištolj.

Milić: Bio sam izazvan

Mijović je dodao da su njemu nudili 10 eura da uđu, ali da im je on rekao da on ne smije da uzme novac od njih, već da pođu na blagajnu da kupe karte.

“Ja od tolikih batina ne znam ni šta se tu dešavalo, znam da sam četiri puta padao u nesvijest, da me neko udario i pištoljem po glavi”, rekao je Mijović.

Milić je prigovorio iskazima oštećenih, koji su se pridružili krivičnom gonjenju, navodeći da je spreman i na poligraf da ide kako bi se utvrdila istina.

Rekao je da nije umno poremećen da udara i napada ljude bez razloga.

“Ja se ne ponosim ovim što se desilo i žao mi je ove nesrećne ljude, ali ja sam bio izazvan”, rekao je Milić.

On je na prethodnom pretresu, kazao da je imao svadbarski pištolj kod sebe, ali da njime nije nikome prijetio, ali da jeste nekoliko puta udario radnike bazena, zato što ih nijesu pustili da uđu, iako su htjeli da kupe karte i nudili novac. Tada su i ostali okrivljeni, osim Vidoja Stanišića, priznali krivicu.

Iako su posjetioci bazena takođe tvrdili da im je Milić prijetio pištoljem, u optužnici nema krivičnog dijela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, već se u optužnom predlogu navodi da su ih tukli nogama i rukama.

Sud nije znao da Šofranac nije u pritvoru

Suđenje se nastavlja 30. aprila.

Svi okrivljeni, osim Aleksandra Boričića, Radoslava Stanišića i Marka Šofranca, nalaze se u pritvoru zbog optužbi za nasilničko ponašanje u drugim postupcima, kao i računarske prevare.

Šofranac se juče nije pojavio na petresu, pa je suđenje održano u njegovom odsustvu, jer je on svoju odbranu već dao, a sud nije znao da se on više ne nalazi u pritvoru.

Grupa iz Zagoriča ima za sobom niz krivičnih djela, nasilničkog ponašanja, nanošenja teških i lakih tjelesnih povreda, držanja oružja i eksplozivnih materija, pokušaja ubistva, a Vidoje Stanišić, Nikola i Nebojša Marković i Bojan Pejović optuženi su da su počinili i kompjutersku prevaru, odnosno podizali novac sa tuđih bankarskih računa.

Mijović: Da sam znao šta će biti, pustio bih i muziku

Mijović je dodao i da su okrivljeni na bazenu pištoljem prijetili posjetiocima, da se sve što on govori vidi na kameri i da bi njega odmah uklonili sa radnog mjesta da je vrijeđao optužene ili bilo koga ko dođe na bazen.

“Da sam znao šta će da se desi, ja bih ih pustio i fudbal da igraju na bazenu, pustio bih im neku muziku i dao suncobrane i ležaljke, samo da nas ne diraju.

Ni danas ne mogu da spavam normalno zbog tog događaja, samo sam mislio da treba, kao i ostali posjetioci, da plate kartu i uđu na bazen”, istakao je Mijović.

Galerija

Bonus video: