Tužioca pitali odakle mu stan u Škerovićevoj zgradi

“U svemu je poštovan zakon. Neka provjeri ko god hoće moje i ženine račune u Montenegrobanci, CKB i NLB,” rekao je Magdalinić sinoć “Vijestima”
252 pregleda 46 komentar(a)
zgrada Škerović, Foto: Anto Baković
zgrada Škerović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.03.2013. 07:47h

U okviru provjere kako je došlo do propusta i da li je bilo korupcije prilikom hapšenja i određivanja pritvora Rajku i njegovom sinu Paviću Škeroviću, tužilaštvo je uzelo izjavu od osnovnog tužioca u tom gradu Milenka Magdalinića, saznaju “Vijesti”.

On je kolegama objasnio na koji način su on i njegova porodica stekli nekretnine u barskoj opštini, od kojih se jedna nalazi u zgradi čiji je vlasnik osumnjičeni Rajko Škerović.

“U svemu je poštovan zakon. Neka provjeri ko god hoće moje i ženine račune u Montenegrobanci, CKB i NLB,” rekao je Magdalinić sinoć “Vijestima”.

Magdalinić je na službi u Baru od 2010. Tada je njegova supruga, kako je i prijavio Komisiji za suzbijanje konflikta interesa, postala vlasnik dvosobnog stana od 71 kvadrata u Topolici, u zgradi čiji je vlasnik Škerović.

To potvrđuju podaci Uprave za nekretnine.

Prema njima, stan u toj zgradi ima Baranin Veselin Bujić, čiji je sin osumnjičen da je nedavno ubio braćaju Gojačanin u tom lučkom gradu.

Magdalinićev sin Miloš, koji je inspektor u barskoj policiji, vlasnik je garsonjere od 23 kvadrata, dok se na tužiočevo ime u Sutomoru vodi garsonjera od 47 kvadrata.

“Nijesam kupio stan od Škerovića, njega sam prvi put vidio na televiziji kada je uhapšen. Stan je kupljen od Nikole Vujačića. U njemu živi moj sin, koji je inspektor Odsjeka za droge UP, a ja i supruga živimo u garsonjeri od 23 kvadrata. Ja sam čist, a ko ima drugačije podatke, neka ih javno objavi”, rekao je tužilac.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i ministar pravde Duško Marković, ranije su saopštili da se utvrđuje kako je došlo do propusta tokom hapšenja i pritvaranja Škerovića.

“Očekivanje ministra unutrašnjih poslova je da u svim slučajevima, u kojima postoje konkretne sumnje iskazane u javnosti, nadležni organi, svako iz svoje nadležnosti, detaljno ispita okolnosti i utvrdi činjenice”, piše u odgovoru iz kabineta ministra na pitanje da li su tužiočeve nekretnine u Baru pod lupom istražnih organa.

U štampanom izdanju pročitajte:

  • Duško Marković neće da priča o radu tužioca
  • Advokat: Škerovići u pritvor bez rješenja

Bonus video: