Odbojkaši Budvanske rivijere rutinski odbranili pehar u Kupu

U finalu bez dilema, Budvani su večeras na svom terenu bili bolji od Budućnosti 3:0 (25:19, 25:19, 25:13)
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.03.2013. 18:42h

Priča u finalu, pred jedva 100-njak svjedoka u Mediteranskom centru (ne računajući tv auditorijum), trajala je svega 65 minuta – Budvanska rivijera je u tri seta “pospremila” Budućnost 3:0 i četvrti put uzastopno u nezavisnoj Crnoj Gori osvojila pehar u Kupu.

Budvani su sada i formalno preuzeli primat u Kupu, jer imaju pehar više od Podgoričana u sedam međusobnih finala, a trener Siniša Reljić je osvojio prvi trofej na klupi budvanskog tima.

Najzad, računajući naslove prvaka, Rivijera je od 10. aprila 2009. godine i prve osvojene titule, upisala osmi uzastopni trofej na domaćoj sceni. Na osnovu viđenog u ovom finalu, ali ligaškom dijelu prvenstva (skor 4-0 u pobjedama protiv Budućnosti) bilo bi pravo čudo da ne osvoji i deveti…

Kako je šampion igrao, govori i podatak da Reljić nije morao da izvrši nijednu izmjenu, niti da uzme tajm-aut. Kvalitet i iskustvo su, definitivno, na strani “majstora sa mora”, a čini se da su i formu “dotjerali” u pravo vrijeme.

Zahvaljujući i povratku Milana Markovića i oporavku (istina još ne potpunom) Luke Šuljagića, sada imaju više opcija u igri, i bolji trening. Uz to, Vojin Ćaćić je garancija (81 odsto uspješnosti u napadu), libero Rašović je, pored sigurnog prijema, ostavio sijaset “živih” lopti u odbrani. Božidar Ćuk je na prijemu dobro izdržao što je kod protivnika bio prva opcija na servisu, tehničar Marko Vujović je sigurno dirigovao “budvanskim orkestrom”…

Sa druge strane, izabranicima Zorana Vukčevića ništa nije polazilo za rukom, nijesu ličili na ekipu koja je igrala veoma dobro u Balkanskoj ligi (prvo mjesto je prepustila tek u posljednjem od 12 mečeva), istina protiv slabijih protivnika od Budvanske rivijere.

Uz veoma slab prijem servisa, samo jednim as poenom, tek tri poena na bloku (sam Blažo Milić je u Rivijeri imao blok više), Podgoričani ne bi mogli parirati i slabijem rivalu…

Budućnost je u prvom setu bila u igri do 6:5, a onda su Budvani otišli na 9:5 (Ćaćić iz prvog napada, te blokovi Vujovića i Ćaćića), a na drugom tehničkom tajm-autu je bilo 16:11, kada je set i prelomljen.

Drugi set je bio najinteresantniji, gosti su do 13:12 češče bili u vođstvu, ne više od dva poena razlike, ali su Budvani preokrenuli na 18:15.

Sa dva uzastopna poena, Budućnost se vratila u igru, imala je i tri kontre u istom poenu za izjednačenje, ali je posljednju Irfan Hamzagić ispucao u aut po paraleli. To je, vjerovatno, i predstavljao kraj priče, jer su Budvani sa još tri uzastopna poena poveli 22:17 i osigurali i drugi set.

Treći set je odlučen već na početku, kada je Rivijera povela 11:4…

Medalje igračima i stručnom štabu, kao i šampionski pehar kapitenu Milanu Markoviću uručio je Lazar Rađenović. Prije meča, predsjednik OSCG Cvetko Pajković uručio je Vojinu Ćaćiću priznanje za najboljeg odbojkaša u 2012. godini.

Izjave

Siniša Reljić, trener Budvanske rivijere: Očekivali smo jači otpor Podgoričana, ali mi smo odigrali veoma kvalitetno, pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa. Moram da čestitam momcima, ispoštovali su sve ono što smo se dogovorili prije utakmice i lako i ubjedljivo došli do trijumfa. Igrali smo skoncentrisano i disciplinovano, mislim da je prvi set bio preloman, a iako je u drugom setu bilo neke borbe vidjelo se da smo mi bolji. U trećem setu je već bilo na našoj strani. Ponavljam, odigrali smo sjajno.

Zoran Vukčević, trener Budućnosti: Čestitam Budvanskoj rivijeri, mislim da mi nijesmo učinili finale Kupa onakvim kakvo je trebalo da bude. Sigurno je da smo mnogo više željeli i mogli nego što prikazali u ovom duelu. Budvanska rivijera je ponovo pokazala veliki kvalitet, strpljenje i iskustvo. Početkom setova su pravili prednost koju su uspijevali da drže do kraja. Mi smo nešto pokušavali, ali večeras, definitivno, nijesmo bili spremni da pružimo veći otpor, a pogotovo da napravimo iznenađenje. Za igru protiv Budvanske rivijere treba nam mnogo bolji prijem servisa.

Budvanska rivijera – Budućnost 3:0 (25:19, 25:19, 25:13)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 100. Sudije: Simonovska (Bar) i Beljkaš (Bar). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 38, Budućnost 28. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 9, Budućnost 3. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 6, Budućnost 1. Greške: Budvanska rivijera 19, Budućnost 22.

Budvanska rivijera: Ćaćić 15, Papović, Ćuk 9, Rašović (libero), Radonić, Vujović 3, Milić 7, Šuljagić 15, Maksimović, Marković 4.

Budućnost: Vukašinović 4, Babić, Medojević (libero), Vidić, Bošković 1, Radulović, Ječmenica 5, Đuranović 4, Hamzagić 11, Bojić 5, Radović, Strugar 2.

Bonus video: