Maze najbrža u Ofteršvangu

Ona je bila druga nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u vremenu minut, 52 sekunde i 85 stotinki.
0 komentar(a)
Tina Maze, Foto: Beta AP
Tina Maze, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.03.2013. 14:22h

Slovenka Tina Maze pobjednica je desetog slaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skjašica vožen danas u njemačkom Ofteršvangu.

Ona je bila druga nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u vremenu minut, 52 sekunde i 85 stotinki.

To je njena deseta pobjeda ove sezone, ukupno 21. u Svjetskom kupu.

Maze, koja je ranije obezbijedila trofeje u veleslalomu i Svjetskom kupu, današnjom pobjedom preuela je vođstvo u plasmanu slaloma i 22. put ove sezone izborila plasman na pobjedničko postolje.

Ona je za 25 stotinki bila brža od Švajcarkinje Vendi Holdener, koja je prvi put izborila pobjednièko postolje u Svjetskom kupu.

Svjetska šampionka u slalomu iz Šladminga i vodeæa nakon prve vožnje, Amerikanka Mikaela Šifrin, osvojila je treće mjesto sa 75 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Na četvrtom mjestu završila je Kanađanka Mari-Mišel Ganjo, peta je bila Šveđanka Marija Pjetil-Holmer, a šesta Šveđanka Frida Hansdotir.

Maze je prva u plasmanu slaloma sa 595 bodova i ima sedam više od drugoplasirane Šifrin. Slovakinja Veronika Velez Zuzušova je treća sa 471 bodom.

Maze, koja je ranije obezbijedila veliki kristalni globus, vodeća je i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 2254 boda.

Ona je prva skijašica koja je osvojila više od dvije hiljade bodova u Svjetskom kupu.

Njemica Marija Hefl-Riš je druga sa 1065, a treæa Feninger sa 984 boda.

Bonus video: