Bar: Bivši pomorac ubijen kuhinjskim nožem

Uhapšena Selma Ajkunić (31) je, kako navodi policija, nakon kraće verbalne prepirke Pavićeviću zadala tri ubodne rane kuhinjskim nožem
291 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2013. 08:49h

Baranka Selma Ajkunić (30) osumnjičena za ubistvo bivšeg pomorca Radomira - Lola Pavićevića (70) iz Bara saslušana je juče u Višem tužilaštvu u Podgorici.

Ona je pred zamjenicom višeg tužioca Lepom Medenicom, koja vodi istragu, iznijela svoju odbranu, nakon čega joj je određeno zadržavanje, saznaju “Vijesti” u tužilaštvu.

Ajkunić će danas biti privedena istražnom sudiji Višeg suda Miroslavu Bašoviću. Medenica, koja vodi istragu, Bašoviću će tokom dana podnijeti prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenoj.

Ajkunić je uhapšena juče ujutro zbog sumnje da je 7. marta, u poslijepodnevnim časovima, sa umišljajem ubila Pavićevića u njegovoj kući, a zatim pobjegla.

Ajkunić je odranije poznata policiji zbog krivičnog dijela prostitucije, a prema nezvaničnim informacijama najmanje jednom je osuđivana

Njegovo beživotno tijelo u subotu su pronašli prijatelji.

Jedan od njih ispričao je “Vijestima” da su se on i nekoliko zajedničkih prijatelja koji su sa Pavićevićem igrali kladionicu zabrinuli što im se ne javlja tri dana i pošli da ga traže.

“Kapija je bila zaključana pa smo se popeli preko žičane ograde. Zatekli smo otključana vrata od kuće i beživotnog nesrećnog Lola svog u krvi, u fotelji dnevne sobe”, ispričao je on, dodajući da su odmah alarmirali hitnu pomoć i policiju.

Inspektori su odmah po prijavi uradili uviđaj i pronašli nož kojim je Ajkunić najvjerovatnije ubila Pavićevića.

“Nož i drugi predmeti i tragovi upućeni su Forenzičkom centru na vještačenja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Sagovornik “Vijesti” iz vrha Uprave policije kazao je da su Ajkunić i Pavićević prije ubistva popili litar rakije, a zatim se posvađali.

Ajkunić je odranije poznata policiji zbog krivičnog dijela prostitucije, a prema nezvaničnim informacijama najmanje jednom je osuđivana. Majka je troje maloljetne djece.

Kuća u kojoj je ubijen Pavićević

Pavićevićeve komšije juče su kazale “Vijestima” da je ona često svraćala u kuću ubijenog.

Pavićević je zadnjih sedam godina uživao penziju zarađenu na palubama brodova, a nakon smrti supruge živio je sam u kući tik uz Jadransku magistralu Bar - Ulcinj, prekoputa starog objekta „Rapexa“.

Bio je na glasu kao dobar komšija i čovjek koji je volio život, uvijek spreman za šalu. Njegov sin Nebojša, koji je takođe pomorac, u trenutku očeve smrti bio je u Aziji.

Galerija

Bonus video: