U Podgorici sve učestalija razbojništva nad ženama: Nož ispod grla kod Vezirovog mosta

Sumnja se da je Vuković uhvatio djevojku oko vrata, stavio joj ruku na usta i nož ispod grla, zahtjevajući od nje da mu preda sve što ima kod sebe
141 pregleda 28 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2013. 17:44h

Podgoričanin Željko Vuković (30) uhapšen je u noći između petka i subote, zbog sumnje da je nekoliko sati prije toga, u blizini Vezirovog mosta u Podgorici počinio razbojništvo nad sedamnaestogodišnjakinjom.

Policija sumnja da je Vuković pratio djevojku koja se kretala ka Vezirovom mostu, a zatim je sa leđa napao, kako bi je opljačkao.

Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da sumnjaju da je Vuković nakon što je napao djevojku sa leđa, prvo uhvatio oko vrata, a zatim joj stavio ruku na usta i nož ispod grla, zahtjevajući od nje da mu preda sve što ima kod sebe.

Vuković je potom, ispričao je sagovornik, prijetio žrtvi i pokušavajući da je odvuče u manje osvijetljen dio ulice, oborio je na zemlju.

Napadnuta djevojka mu je tada predala svoj mobilni telefon, a zatim je uspjela da pobjegne.

Vuković je potom, ispričao je sagovornik, prijetio žrtvi i pokušavajući da je odvuče u manje osvijetljen dio ulice, oborio je na zemlju. Napadnuta djevojka mu je tada predala svoj mobilni telefon, a zatim je uspjela da pobjegne

U saopštenju Uprave policije piše da se Vuković nakon toga udaljio u suprotnom pravcu, ali da su ga policijski službenici ubrzo pronašli, identifikovali i uhapsili.

Vuković je, saznaju “Vijesti“, uhapšen u Dalmatinskoj ulici, a inspektorima koji su ga hapsili prvobitno je pokazao lična dokumenta svog brata.

Nakon što su ga identifikovali u prostorijama policije otkriveno je da je za njim raspisana nacionalna potjernica, zbog izdržavanja jednomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog krađe.

Napadnuta djevojka nije odmah prijavila razbojništvo policiji, već je to, četrdesetak minuta kasnije uradio njen otac, nako što mu je ona ispričala što joj se dogodilo. Protiv Vukovića, policija je podnijela poseban izvještaj, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

On je nakon hapšenja u zakonskom roku predat nadležnom državnom tužilaštvu, na dalju nadležnost.

Porast broja napada kradljivaca na žene

U Podgorici su, u posljednje vrijeme učestali napadi kradljivaca na žene. Prije par dana policija je, zbog sumnje da je napao tri žene i oteo im torbice, uhapsila Podgoričanina Nikolu Radovića (27).

Uhapšen je 5. marta napao u Moskovskoj ulici u Podgorici kada je, sumnja policija, prišao sa leđa Podgoričanki B.P. i istrgao joj torbu iz ruku.

U istoj ulici je, sumnja policija, Radović je 16. februara napao sugrađanku D.M. i oteo joj torbicu.

Dvanaest dana ranije na njegovoj meti našla se Podgoričanka N.O. kojoj je na isti način oteo novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i ključevima od stana.

Krajem februara policija je podnijela poseban izvještaj protiv maloljetnog E.G. (16), zbog sumnje da je 20. februara, sa dvije osobe prišao s leđa Podgoričanki V.I. dok se kretala Vojislavljevićevom ulicom u Podgorici, i iz ruku joj istrgao torbu u kojoj se nalazio novac, mobilni telefon i lična dokumenta.

Znate li advokata Bešića?

Osim razbojnika i lopova koji napadaju na ulici i ženama otimaju torbice, opasnost od krađa prijeti i stanarima stambenih zgrada.

Zbog toga je policija u ulazima podgoričkih zgrada istakla obavještenje u kojem piše da su na području glavnog grada učestale provale u stanovima.

Policija je pojasnila da dvije nepoznate muške osobe obijaju stanove u blizini Autobuske stanice i preko Morače.

Inspektori su u razgovoru sa oštećenim i stanarima zgrada saznali da su provalnici pretežno obučeni u radne kombinezone, da jedan od njih ima albanski naglasak.

“Najvjerovatnije upravljaju putničkim motornmim vozilom 'mercedes', sive boje, starije proizvodnje. Ukoliko se zateknu u provalama pravdaju se da traže advokata Bešića”, piše u policijskom obavještenju.

Oni su apelovali na građane da ih, ukoliko imaju saznanja o provalnicima neodložno obavijeste na broj 122 ili da pozovu kontakt policajca.

Bonus video: