Džudista Marko Radulović napao inspektora pred djetetom

Džudista Marko Radulović vrijeđao i udario policajca Marka Drobnjaka koji mu je prije četiri godine bio za petama
1119 pregleda 66 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2013. 13:52h

Inspektor za narkotike Marko Drobnjak juče ujutro našao se na meti crnogorskog džudiste Marka Radulovića, saznaju “Vijesti” u policiji.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi ispričao je da je Drobnjak sa dva prijatelja i trogodišnjom kćerkom sjedio u podgoričkom kafeu “West Pub”, kada je Radulović počeo da ga vrijeđa, prijeti mu da će ga ubiti, nakon čega ga je i udario.

Očevidac je ispričao da je Drobnjaku u trenutku dok ga je Radulović vrijeđao i prijetio mu, nazivajući ga ubicom, trogodišnja kćerka sjedjela u krilu.

“Drobnjak je sa još dva muškarca sjedio u kafiću kada je ušao Blažo Vuksanović, pogledao ga i sjeo za viseći sto. Pet minuta nakon toga došao je Radulović i sjeo sa Vuksanovićem. Nedugo zatim, Radulović je počeo da vrijeđa Drobnjaka, da mu prijeti da će ga ubiti i nazivao ga je ubicom. Pozivao ga je da dođe kući kod njega, njegovog oca i đeda da ga uhapsi, pa će vidjeti ko su oni”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Drobnjak

Isti izvor tvrdi da je Drobnjak jednom od prijatelja prebacio kćerku u krilo i ustao, kada ga je Radulović i udario. Jedan od gostiju navodno je stao između njih, a Radulović je nastavio sa uvredama i prijetnjama.

Pred policijom, koja je nedugo nakon toga stigla u kafić, Radulović je navodno ponovio sve uvrede i prijetnje. Radulović i Vuksanović su poslije toga privedeni u podgoričku policiju ispred koje se sinoć okupila grupa njihovih drugova.

Radulovićevi drugovi

Iz Osnovnog tužilaštva “Vijestima” je rečeno da je oko ponoći počelo saslušanje Radulovića, ali do zaključenja ovog broja Vijesti nije donijeta odluka o njegovom mogućem pritvoru.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Enes Baković aktere događaja, ali i svjedoke saslušavao je od juče poslije podne do kasno u noć.

Sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije kazao je da će Raduloviću najvjerovatnije biti stavljeno na teret nasilničko ponašanje.

Marko Radulović i njegov prijatelj Aleksandar Spičanović podnijeli su 15. novembra 2011. krivičnu prijavu protiv Drobnjaka, zbog navodnog pokušaja ubistva tokom akcije hapšenja. Prijavom su obuhvaćeni Miloš Mrdak i Srđan Babović, službenici Uprave policije.

Marko Radulović i njegov prijatelj Aleksandar Spičanović podnijeli su 15. novembra 2011. krivičnu prijavu protiv Drobnjaka, zbog navodnog pokušaja ubistva

O akciji hapšenja od 9. novembra 2009. zbog koje su Radulović i Spičanović podnijeli prijavu protiv trojice inspektora, zvaničan stav policije znatno je drugačiji - pucano je u zasjedi, a potom je droga nađena u Spičanovićevom automobilu.

U novembru prošle godine Spičanović je osuđen na godinu i po zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a Radulović na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Radulović, Ivan Šerić iz Beograda, Novica Knežević i Luka Laković iz Podgorice, uhapšeni su u aprilu 2010. godine. Tada im se na teret stavljalo da su počinili krivična djela pripremanje i pokušaj izvršenja krivičnog djela zločinačko udruživanje, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na organizovan način. Kao organizator grupe tada je označen Spičanović.

Od čelnih ljudi Uprave policije i MUP-a “Vijesti” sinoć nijesu mogle saznati na koji način će oni zaštititi Drobnjaka i kakav će stav zauzeti povodom napada ne njega. Neki od njih nijesu htjeli ništa da komentaršu, već su upućivali novinara na tim za odnose sa javnošću, a v.d. direktora UP Slavko Stojanović nije odgovarao na poziv novinara “Vijesti”.

Bonus video: