Budvanska rivijera i Budućnost sedmi put za trofej u Kupu

Izabranici Siniše Reljića su danas u polufinalu završnog turnira u Budvi savladali Jedinstvo 3:0 (25:16, 25:16, 25:12)
1 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Savo Prelević
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2013. 19:45h

Polufinala su bila samo formalnost, Jedinstvo i Mornar nijesu bili ni blizu seta protiv Budvanske rivijere i Budućnosti, koji će sjutra veče (18 časova) igrati sedmo međusobno finale Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori.

Bilans je izjednačen, prva tri trofeja osvojili su Podgoričani, Budvani su bili bolji u tri posljednja odmjeravanja snaga.

Sjutra će, dakle, biti poznata ekipa koja će preuzeti primat u ovom takmičenju.

Protiv Jedinstva trener Budvana Siniša Reljić u igru nije uvodio još uvijek rovitog Luku Šuljagića (na poziciji korektora igrao je još jedan srednji bloker, Marko Maksimović), ali će on biti u sastavu u finalu.

"Meč sa Jedinstvom nam je samo poslužio za ono što nas čeka u finalu protiv Budućnosti, da malo osjetimo “tarafleks”, bez obzira što igramo u našoj dvorani. Nadam se da ćemo u finalu pružiti maksimum. Ako u tome uspijemo, onda ne bi trebalo da bude problema da osvojimo pehar. Iako smo ove godine dobili sve mečeve protiv Budućnosti, kup je specifično takmičenje, nema izrazitog favorita, igra se jedan meč. Mnogo toga zavisi od toga kako će se utakmica otvoriti. Ja se nadam da ćemo ozbiljno krenuti i od prvog momenta staviti do znanja rivalu da želimo da odbranimo pehar", rekao je “Vijestima” kapiten Budvana Milan Marković.

Ako je suditi po ovogodišnjim međusobnim duelima, Budvanska rivijera je izraziti favorit. Budvani su dobili sva četiri duela u ligaškom dijelu prvenstva, igraju kod kuće, a i kvalitet i iskustvo je na njihovoj strani.

Budućnost, međutim, želi da dokaže da ima kvalitet da se nosi sa “vječitim rivalom”. Uostalom, od četiri poraza, najviše tijesni su ove sezone bili dueli u Budvi (2:3, 1:3). Večeras protiv Mornara trener Zoran Vukčević je šansu ukazao svim igračima, pa i rovitom Ivanu Ječmenici (prije dva dana je povrijedio skočni zglob).

"U finalu, posebno u Kupu, sve je moguće. Mi smo se za ovaj meč spremali godinu dana, odigrali smo dosta utakmica, i, jednostavno, sve smo karte bacili na ovaj duel. Budvani su odlična ekipa, dobili su nas četiri puta ove sezone, ali smo svaki put bili blizu, a protivnik je pravio razliku na naše greške. Nadamo se da ćemo u finalu napraviti manje grešaka i pokušati da dobro serviramo i prijemom “umirimo” njihov servis. Ako u tome uspijemo, mislim da će sve biti kako treba", rekao je za “Vijesti” korektor Budućnosti Irfan Hamzagić.

Budvanska rivijera – Jedinstvo 3:0 (25:16, 25:16, 25:12)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 30. Sudije: Simonovska (Bar) i B. Janjević (Podgorica). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 34, Jedinstvo 21: Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 13, Jedinstvo 5. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 5, Jedinstvo 1. Greške: Budvanska rivijera 17, Jedinstvo 23.

Budvanska rivijera: Ćaćić 12, Papović, Ćuk 9, Rašović (libero) 1, Radonić, Vujović 4, Milić 14, Šuljagić, Maksimović 6, Marković 6.

Jedinstvo: Medojević 3, Magdelinić 4, Radović, Bugarin 9, Popović (libero), Marojević 2, Nikolić 1, Rudić 8, Rakočević, Bulatović, Rakonjac.

Budućnost – Mornar 3:0 (25:14, 25:12, 25:14)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 20. Sudije. Beljkaš (Bar) i Majkić (Podgorica). Poeni iz napada: Budućnost 36, Mornar 8. Poeni iz bloka: Budućnost 6, Mornar 3. Poeni iz servisa: Budućnost 13, Mornar 2. Greške: Budućnost 25, Mornar 21.

Budućnost: Vukašinović 7, Babić 10, Medojević (libero), Vidić, Bošković 4, Radulović, Ječmenica 1, Đuranović 6, Hamzagić 6, Bojić 13, Radović 2, Strugar 6.

Mornar: Dejanović 6, Kostić 2, Sćekić, Garović 2, Caković 2, N. Vujisić 1, Cvijović, Šurukica, Koković, Đ. Vujisić (libero).

Bonus video: