Nikšić: Naoružani razbojnik opljačkao zlataru

Zlatara Luke Kostića je bila na meti pljačkaša i u martu 2010. godine kada su nepoznati počinioci odnijeli zlatni nakit u vrijednosti oko 25.000 eura
507 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2013. 09:53h

Za sada nepoznati naoružani razbojnik oko 8.30 časova opljačkao je zlataru "Nikšić" u Njegoševoj ulici u Nikšiću, vlasništvo Luke Kostić i odnio oko 300 grama zlata.

U trenutku pljačke u radnji se nalazila radnica koju je maskirani razbojnik, sa fantomkom na glavi, držeći u rukama nož i macu (teški čekić) prisilio da legne na pod, nakon čega je sa police gdje se nalazilo zlato odnio sve što je u tom trenutku bilo izloženo.

Ubrzo su stigli pripadnici nikšićke policije koji su se dali u potragu za pljačkašem kojeg je snimila kamera koja se nalazi u zlatari.

Zlatara Luke Kostića je bila na meti pljačkaša i u martu 2010. godine kada su nepoznati počinioci odnijeli zlatni nakit u vrijednosti oko 25.000 eura. Tada su lopovi ušli kroz prozor koji je okrenut ka Domu revolucije, nakon što su kliještima pokidali rešetke.

Prije toga kartonskim kutijama su zaštitili prolaz koji se nalazi između zlatare i butika "Modus", kako bi se usred dana sakrili od pogleda prolaznika.

I zlatarsku radnju Lukinog brata Sloba Kostića koja se nalazi na Trgu Slobode su 17. aprila 2012. opljačkali i tom prilikom odnijeli zlato u vrijednosti od oko 150.000 eura.

Tri mjeseca nakon pljačke uhapšeni su Nikšićani, pedestogodišnji Ranko Vuletić, njegova dvadesetosmogodišnja kćerka Ivana i tridsetpetogdišnji Vesko Rašković, koji su osumnjičeni da su izvršili pljačku.

Galerija

Bonus video: