U Herceg Novom se spremaju bokseri iz Rusije i BiH

Novljane i njihove goste od sjutra očekuje i tradicionalni amaterski bokserski turnir „Mimoza kup”.
179 pregleda 1 komentar(a)
Bokseri, Foto: Nebojša Mandić
Bokseri, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 08.03.2013. 21:03h

Poznati bokserski radnik i trener Fehmi Hiseni iz godine u godinu unapređuje boks u Herceg Novom. Rad je sada proširio organizujući i pripreme ruskim bokserima, koje predvodi poznati menadžer i trener, Igor Šefer.

"Želim da izrazim ogromnu zahvalnost Fehmiju za omogućavanje ovakvih priprema. Ovaj grad i pripreme u ovakvoj sredini su zaista otkrovenje. Imamo odlične uslove i od smještaja i ishrane preko teretana, sala i ostalih infrastrukturnih objekata do predivnih predjela za vanjske treninge. Uz to, narod je tako susretljiv da se prosto osjećamo ljepše nego kući", kazao je Šefer za „Vijesti”.

Njegovi bokseri će u Herceg Novom boraviti tri sedmice, a osim domaćih boraca sa njima sparinguje i dvoje vrhunskih profesionalaca iz Bosne i Hercegovine - bivša svejtska prvakinja Irma Bajlagić-Adler i Emil Markić.

"Osim toga što je zadovoljstvo raditi sa ovakvim bokserima, ove pripreme nam mnogo znače, jer su sparinzi osnovni dio priprema pred neke značajnije nastupe, ali i uopšte. Svaka vrsta priprema, gdje imate mogućnost da sparingujete sa jakim protivnicima, vrlo je značajna. To se pogotovo odnosi na nas u BiH, jer realno imamo malo mogućnosti da treniramo sa ovakvim protivnicima, pogotovo kada je riječ o ženskom boksu, pošto često moram da sparingujem sa muškarcima", kaže Bajlagić-Adler.

Djevojka koja je 2008. bila WIBA svjetska šampionka je godinu potom i odbranila tu titulu, ali je ostala bez nje.

"Nisam imala uslova da idem na odbranu titule. Nadam da ću, počevši od ovih priprema, uspjeti da se spremim da se ponovo borim na tom nivou", zaključila je Bajlagić-Adler, ističući da ona i Markić u Herceg Novom imaju trenutno savršene uslove za pripreme.

Baš takvi uslovi su ono što Hiseni potencira kao prednost Herceg Novog.

"Možemo reći da ovaj grad, osim savršenih prirodnih uslova, ima i infrastrukturne, ali već i neku boksersku tradiciju i prepoznatljivu školu boksa. Kada se sve to spoji, dobijamo savršenu sredinu za razvijanje ovakve vrste ponude. Koliko se našim gostima dopalo u Herceg Novom, govori i činjenica da smo se načelno dogovorili sa Šeferom da u julu organizujemo profesionalni boksing-šou, na kojem bi trebalo da nastupe naši i njihovi najbolji bokseri. Cijeli spektakl bi trebalo da se održi na najpoznatijoj ljetnjoj pozornici kod nas, poznatoj Kanli Kuli", najavio je Hiseni.

Novljane i njihove goste od sjutra očekuje i tradicionalni amaterski bokserski turnir „Mimoza kup”.

Bonus video: