U Budvi počinje finalni turnira Kupa za odbojkaše, pehar brani Budvanska rivijera

Imajući u vidu da igraju kod kuće, da su, objektivno, kvalitetniji i iskusniji protivnik, te da ove sezone imaju skor 4-0 u pobjedama protiv Podgoričana, Budvani su favorit
1 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Luka Zeković
Božidar Ćuk, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.03.2013. 08:58h

Iako se danas igraju polufinala, sva pažnja je na nedjeljnom finalu Kupa Crne Gore za odbojkaše - Jedinstvo i Mornar ne mogu ni da priprijete Budvanskoj rivijeri, odnosno Budućnosti, pa će „vječiti“ rivali odlučivati o primatu u ovom takmičenju, jer imaju po tri osvojena trofeja.

Imajući u vidu da igraju kod kuće, da su, objektivno, kvalitetniji i iskusniji protivnik, te da ove sezone imaju skor 4-0 u pobjedama protiv Podgoričana, Budvani su favorit za osvajanje pehara.

"S obzirom na dosadašnje rezultate, mi jesmo favoriti. Realno, imamo kvalitetniji tim, to smo pokazali kroz dosadašnje utakmice, i najbitnije je da smo svi zdravi i spremni za završnicu. Međutim, ne treba zaboraviti da je Kup specifično takmičenje u kojem, iz, praktično, jedne utakmice, uz dužno poštovanje prema rivalu u polufinalu, može da se osvoji trofej. Mi se tako i spremamo, da ne bi došlo do iznenađenja", rekao za „Vijesti“ trener Budvanske rivijere Siniša Reljić, koji je ove sedmice imenovan za selektora juniorske reprezentacije Srbije.

S obzirom na to da je igrala 12 mečeva Balkanske lige, očekivalo se da će Budućnost možda bar jednom skinuti „skalp“ Budvanima u ligaškom dijelu prvenstva, ali nije bilo ništa od toga. Istina, bolje su igrali u Budvi, gdje su u prvom navratu uzeli dva, a u drugom jedan set. U finalni turnir ulaze sa povrijeđenim Ječmenicom (skočni zglob), te činjenicom da je dosta treninga zbog obaveza na fakultetu propustio kapiten Đuranović.

"Nadam se da ćemo spremni dočekati finale, i da ćemo odigrati utakmicu dostojnu finala, da će odbojkaška javnost uživati u toj utakmici, bez obzira što smo imali sijaset problema u proteklom periodu. Kup je takmičenje u kojem ima dosta iznenađenja. Ipak, ne samo zbog domaćeg terena, veći zbog kvaliteta i iskustva, sigurno je da su Budvani favoriti. Naša je dužnost da se prikažemo u što boljem svijetlu, da pružimo što bolju partiju, i da nakon finala, bilo zbog dobrog rezultata ili naše dobre igre, malo više zainteresujemo crnogorsku javnost za ovu mladost Budućnosti", rekao je „Vijestima“ trener Podgoričana Zoran-Beli Vukčević.

Jedinstvo i Mornar će nastupiti na finalnom turniru Kupa, iako je to bilo pod znakom pitanja, jer oba kluba nemaju finansijskih sredstava da plate svoj dio troškova za službena lica (po 350 eura). Da ne bi otkazivali učešće, i tako se pravio novi cirkus u crnogorskoj odbojci, Bjelopoljci i Barani će nastupiti bez uplate, zahvaljujući intervenciji predsjednika Cvetka Pajkovića i OSCG.

"Zadovoljni smo igrama ove sezone i osvojenim trećim mjestom u prvenstvu, što je svakako za nas uspjeh. U Kupu nemamo velikih ambicija, svjesni smo da je Budvanska rivijera i kadrovski i organizaciono daleko ispred nas, tako da je domaćin apsolutni favorit. Ipak, nećemo se unaprijed predati i pokušaćemo da jednom požrtvovanom igrom pružimo što jači otpor protivniku", istakao je trener Jedinstva Mladen Miladinović.

Mornar u 12 kola ligaškog dijela nije osvojio ni set, iluzorno je ga uzme u Kupu.

"Vrlo dobro znamo ko nam je protivniku polufinalu i vrlo dobro znamo da su nam šanse za prolaz u finale svedene praktično na minimum. Ali, upravo ovakvi mečevi predstavljaju dodatni motiv za mlade igrače da pokažu možda i više nego što realno mogu u datom trenutku. Zna se ko je apsolutni favorit, ne ide nam u prilog tvrdnja da treba da im "prijetimo", ali sam siguran da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pružimo što jači otpor favorizovanom rivalu", rekao je trener Mornara Nebojša Grabež.

Subota

Polufinale

Jedinstvo - Budvanska rivijera (12.00)

Mornar - Budućnost (19.00)

Nedjelja

Finale - 18.00 (TV)

Dosadašnji pobjednici

2007 - Budućnost (3:2 protiv Budvanske rivijere)

2008 - Budućnost (3:1 protiv Budvanske rivijere)

2009 - Budućnost (3:1 protiv Budvanske rivijere)

2010 - Budvanska rivijera (3:0 protiv Budućnosti)

2011 - Budvanska rivijera (3:0 protiv Budućnosti)

2012 - Budvanska rivijera (3:1 protiv Budućnosti)

Bonus video: