Bar: Maturanti koji su učestvovali u tuči ne idu u pritvor

Predsjednik Osnovnog suda Bar Goran Šćepanović kazao je da se optužnim predlogom tužilaštva svi mladići terete za krivično djelo nasilničko ponašanje
157 pregleda 9 komentar(a)
tuča gimnazijalaca, Bar, Foto: Anto Baković
tuča gimnazijalaca, Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.03.2013. 16:05h

Krivično vijeće Osnovnog suda Bar odbilo je predlog Osnovnog državnog tužilaštva Bar da se odredi pritvor za 12 učenika IV razreda - destorica iz Gimnazije “Niko Rolović” i dvojica iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, koji su učestvovali u grupnoj tuči 6. marta ispred ulaza u zgradu koju dijele ove dvije srednje škole.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Baru Nusreta Arapović odredila je istog dana ovoj grupi maturanata zadržavanje od 48 sati.

Predsjednik Osnovnog suda Bar Goran Šćepanović kazao je "Vijestima" da se optužnim predlogom tužilaštva svi mladići terete za krivično djelo nasilničko ponašanje, kao i da je ovaj slučaj u skraćenom postupku.

Inače, za ovo krivično djelo je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Do fizičkog sukoba dvije grupe učenika došlo je 6. marta oko 10.15, pri kraju trećeg časa, u dvorištu škole.

Na jednoj strani su učestvovali P.P, A.B, M.R, N M. i S.Đ. iz Gimnazije, te B.V. i P.G. iz Srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole, dok su na drugoj strani učesnici tuče bili E.Z, A.N, B.M, B.A. i N.M.

U tuči prekinutoj intervencijom dežurnih profesora Gimnazije, koji su istrčali iz hola i razdvojili sukobljene mladiće, E.Z, S.Đ, A.B. i M.R. su zadobili lakše tjelesne povrede i u Domu zdravlja im je pružena medicinska pomoć.

Barska policija je odmah privela mladiće koji su u prisustvu roditelja dali izjave.

Iz uprave Gimnazije su ranije naveli da će ovim povodom zasijedati Nastavničko vijeće koje će, nakon sagledavanja svih činjenica, odlučivati o disciplinskim mjerama.

Bonus video: