Leonardo Di Kaprio: I scene nasilja imaju umjetničku vrijednost

Režiser "Đanga", Kventin Tarantino, poznat po filmovima sa scenama nasilja kaže da filmovi vremenom postaju manje kontroverzni nego što su bili na početku
59 pregleda 0 komentar(a)
Leonardo di Kaprio, Foto: Facebook
Leonardo di Kaprio, Foto: Facebook
Ažurirano: 08.03.2013. 12:29h

Američki glumac Leonardo Di Kaprio izjavio je na premijeri filma "Đangova osveta" (Django Unchained) u Seulu da njegovo učešće u scenama nasilja ne znači da on ne želi da postigne visoku umetničku vrojednost.

Film o krvavoj osveti i ropstvu čija se radnja odvija pred građanski rat u Americi, ponovo je podstakla debatu o nasilju u holivudskim filmovima. Film u kojem igra Di Kaprio igra bezobzirnog zemljoposednika je o njegovom odnosu sa oslobođenim robom i lovcem na glave koje igraju Džejmi Foks i Kristof Valc.

"Moj moto je uvek bio: Bol je privremen, a film je zauvek", rekao je Di Kaprio u četvrtak u Južnoj Koreji. "Trudiš se da daš sve od sebe, da daš sebe cijelog.., i, ako se sve spoji kako treba, na kraju stvoriš veliko umjetničko djelo. Za mene je film sjajna vrsta moderne umjetnosti", ocijenio je glumac.

Režiser "Đanga", Kventin Tarantino, poznat po filmovima sa scenama nasilja - "Petparačke priče" (Pulp Fiction), "Prokletnici" (Inglorious Bastards), kaže da filmovi vremenom postaju manje kontroverzni nego što su bili na početku.

"Đango" je prošlog mjeseca osvojio dva "Oskara": Kristof Valc za sporednu mušku ulogu i Kventin Tarntino za originalni scenario. Di Kaprio je prisustvovao premijeri filma u Seulu i, dočekan armijom obožavatelja, rekao da je oduševljen svojom prvom posjetom Južnoj Koreji i će sigurno ponovo doći.

Bonus video: