"Doživljeno - sanjano” u Poljskoj

Izložba radova crnogorskog fotografa Dejana Kalezića biće otvorena večeras u Katovicama
233 pregleda 0 komentar(a)
Fotografije Dejana Kalezića, Foto: Dejan Kalezić
Fotografije Dejana Kalezića, Foto: Dejan Kalezić
Ažurirano: 29.06.2018. 07:03h

Izložba fotografija “Doživljeno-sanjano” crnogorskog fotografa Dejana Kalezića biće otvorena u galeriji Miasto-Ogrodow u Katovicama u Poljskoj, večeras u 18 časova.

Autor će predstaviti osam radova u crno bijeloj tehnici na kojima kroz formu pejzaža predstavlja snove za koje ima dilemu da li su doživljeni ili su samo sanjani i sugestivnim nazivima pokušava da utiče na posmatrače da svako od njih stvara sopstveni doživljaj.

Na izložbi će, pored Kalezića učestvovati još četvoro autora iz Srbije i Hrvatske, a otvorena je do drugog septembra, u organizaciji Balkan Electrique festivala.

Dejan Kalezić je rođen je u Nikšiću 1970. godine, a živi i radi kao freelance fotograf u Podgorici. Fotografijom se bavi više od 20 godina i za to vrijeme je samostalno izlagao u Sloveniji, Belgiji, Srbiji, Francuskoj, Poljskoj i Crnoj Gori, a učestvovao je i na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od 2005. godine organizuje Školu fotografije koju je završio veliki broj zaljubljenika u istu. Osnivač je NVO “PhotoCG” iz Podgorice koja se bavi promocijom fotografije kao i podizanjem njenog značaja u svim sferama duštva.

Organizator je brojnih manifestacija koje promovišu i popularizuju fotografiju a najznačajnija je manifestacija “Dani fotografije” koja ove godine bilježi desetogodišnjicu postojanja.

Bonus video: