Almodovar najavljuje film: Ima dijaloga koji su i meni neprijatni

"Mislim da će gledaocima biti neprijatnije nego gledateljkama jer su muškarci licemjerniji", rekao je poznati reditelj
90 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2013. 10:59h

Eksplicitni dijalog i dvosmislena seksualnost igraju glavnu ulogu u novom filmu Pedra Almodovara, „Uzbudljivo putovanje” (Los amantes pasajeros), komediji sa Penelope Kruz i Antoniom Banderasom koja će premijerno biti prikazana 8. marta u Španiji.

Almodovar je rekao da će „Putovanje” uticati na mnoge biseksualce

U intervjuu za španski list „El Mundo”, reditelj je otkrio da će njegov novi film biti jedan od najsočnijih do sada.

„Ima dijaloga koji su i meni neprijatni za slušanje, a lično sam ih pisao”, kaže Almodovar. „Muškarci obično ne govore otvoreno o seksu kao moji likovi. Mislim da će gledaocima biti neprijatnije nego gledateljkama jer su muškarci licemjerniji – bez obzira da li su strejt ili gej”.

Reditelj kaže da film neće biti samo za smejanje već i da ima izvjesnu melanholiju.

Radnja se dešava u avionu koji ima tehničkih problema pa piloti i posada pokušavaju da zabave i utješe preplašene putnike, ostavljajući sopstvene probleme po strani.

Almodovar je rekao da će „Putovanje” uticati na mnoge biseksualce, ali da je pred kamerama prikazao samo heteroseksualne seksualne odnose jer je „mnogo zabavnije pričati o seksu nego ga upražnjavati. I to vam kaže neko ko je snimio neke od najeksplicitnijih scena na filmu”.

On je svjestan kontroverze koju će i ovaj njegov film izazvati. „Kontroverza znači da su ljudi živi. Međutim, danas se njeno shvatanje dosta promijenilo jer su mnogi tabui prestali to da budu”.

Galerija

Bonus video: