Romina Vlahović negira da je krala pomade

Vlahović se tereti da je ukrala dva kozmetička proizvoda male vrijednosti, tako što je skupe kreme stavljala u kutije jeftinijih, koje je zatim tako plaćala na kasi
372 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 19:49h

Suspendovana zamjenica osnovnog državnog tužioca Romina Vlahović, koja je optužena za sitnu krađu, utaju i prevaru, istakla je u svojoj odbrani da nije počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret i da se na snimku kamere “Cosmetiks marketa” ne vidi ništa sporno, dok su zaposlene u tom marketu tvrdile da im je okrivljena bila od ranije sumnjiva, jer se duže zadržavala u radnji, te da je i ranije kamera navodno snimila kako mijenja neke druge proizvode.

Vlahović Više državno tužilaštvo stavlja na teret da je 12. januara u Podgorici u "Cosmetics marketu" kod Sahat-kule ukrala dva kozmetička proizvoda male vrijednosti, tako što je skupe kreme stavljala u kutije jeftinijih, koje je zatim tako plaćala na kasi.

"Ja sam otvorila jednu kremu “Lumine”, da provjerim zaštitnu foliju i da li je sve u redu, jer sam čula da se u njihovim radnjama dešavalo da nije svaka krema dobra, ali sam ove dvije "Lumine", skuplje vratila na policu kada sam vidjela da nemam dovoljno novca"

"Ja sam otvorila jednu kremu “Lumine”, da provjerim zaštitnu foliju i da li je sve u redu, jer sam čula da se u njihovim radnjama dešavalo da nije svaka krema dobra, ali sam ove dvije "Lumine", skuplje vratila na policu kada sam vidjela da nemam dovoljno novca", navela je Vlahović.

Ona je dodala da kada je došla na kasu prodavačica je utvrdila da se u ambalaži pomade aroma Q10 koju je kupila, nalazi "lumina" krema i da joj ne može naplatiti račun, nakon čega je vratila drugu kremu na policu.

"Primijetila sam da su prodavačice u više navrata sporne kreme stavljale i vraćale na sto. Smatram da nijesu smjele da ih diraju, posebno zato što je i odgledan snimak na kome se ne vidi nijedna nedozvoljena radnja”, istakla je tužiteljka.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Na pitanje zamjenice Višeg državnog tužioca Suzane Milić zašto je vratila drugu kremu na policu, Vlahović je rekla da je kada je prodavačica odbila da joj naplati račun, ona odustala od trgovine.

Dvije prodavačice koje su sporne večeri radile u marketu Raduša Vračar i Dragana Čuburović su navele da je snimak kamere bio loš, pa se s njega nije moglo jasno vidjeti, ali je Vračar dodala i da je jasno vidjela da je optužena na kasu donijela kremu od 25 eura u kutiji od kreme koja košta tri eura.

Tužiteljka Romina Vlahović krala pomade >>>

"Koleginica Čuburović mi je rekla da se objektu nalazi sumnjiva osoba i da pratim na snimku šta radi, ali se na snimku nije jasno vidjelo šta ona radi. Kad je došla na kasu i kada sam vidjela zamijenjenu kremu, pozvala sam menadžerku, a ona policiju. U međuvremenu je druga krema koju je donijela na kasu, nestala odatle”, rekla je Vračar.

Njihova koleginica koja radi u drugom marketu “Cosmeticsa” Sanja Vuksanović je istakla da je jednog dana pratila na snimku kamere šta radi Vlahović sat vremena i vidjela da mijenja proizvode za kosu, tako što je u ambalažu jednog proizvoda stavljala drugi, te da je tada opomenula i da Vlahović više nije dolazila u tu radnju.

Suđenje se nastavlja petog aprila.

Tužilački savjet donio je odluku o pokretanju postupka za razrješenje Romine Vlahović, kao i odluku o privremenom udaljenju do okončanja postupka razrješenja sa funkcije zamjenika državnog tužioca.

Galerija

Bonus video: