Apelacioni sud potvrdio presudu od 14 i po godina za napad na Tućija

Podgoričani Rifat A. Jasavić i Dragiša S. Vukašinović, te Milan Lj. Stojković državljanin Srbije, osuđeni su na po četiri godine zatvora
179 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Tući, Stari aerodrom, pljačka, Boss, Foto: Boris Pejović
Dragan Tući, Stari aerodrom, pljačka, Boss, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.03.2013. 16:43h

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kojom su četvorica razbojnika osuđeni na 14 i po godina zatvora, zbog napada na vlasnika “Bos marketa” Dragana Tućija i njegove porodice.

Presudom krivičnog vijeća sudije Ane Vuković u Višem sudu u Podgorici, Podgoričani Rifat A. Jasavić i Dragiša S. Vukašinović, te Milan Lj. Stojković državljanin Srbije, osuđeni su na po četiri godine zatvora, dok je makedonski državljanin Dejan B. Krstevski osuđen na dvije i po godine zatvora, zbog razbojništva nad vlasnikom marketa „Bos” Draganom Tućijem i njegovom porodicom. Zbog neprijavljivanja i pomoći počiniocu nakon krivičnog djela Marko M. Šaranović iz Danilovgrada, osuđen je na 45 dana zatvora.

Prema izmijenjenoj optužnici, razbojnici su 9. juna 2011. oko tri sata ujutro u podgoričkom naselju Stari aerodrom, upali u kuću, te prvo probudili Tućijevu suprugu Ljubicu, kojoj su se predstavili kao policajci, a onda su nasrnuli na njenog supruga.

Naoružani napadači su potom probudili i njihovu djecu, a onda ih držeći na nišanu odveli u kupatilo. Iz kuće su odnijeli oko 4.000 eura, zlatni nakit i satove, ključeve od tri vozila, ključeve od kuće, bankovne kartice i dokumenta. Vlasnika i njegovu suprugu ostavili su vezane i priprijetili im kidnapovanjem djeteta ukoliko im Dragan Tući tokom dana ne donese još 50.000 eura.

Bonus video: