Podignuta optužnica protiv Mihaila Grgurovića

U dosadašnjem toku istrage, osumnjičeni se branio ćutanjem, a njegov branilac advokat Zoran Piperović je ranije izjavio da će odbranu iznijeti na glavnom pretresu
60 pregleda 3 komentar(a)
Oliver Huter, Mihailo Grgurović, Foto: Zoran Đurić
Oliver Huter, Mihailo Grgurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.03.2013. 15:51h

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optuznicu protiv Cetinjanina Mihaila Grgurovića (32), zbog ubistva sugrađanina Olivera Hutera (30). Optužnica treba da prođe kontrolu vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici, nakon čega glavni pretres može biti zakazan, saznajemo u sudu.

U dosadašnjem toku istrage, osumnjičeni se branio ćutanjem, a njegov branilac advokat Zoran Piperović je ranije izjavio da će odbranu iznijeti na glavnom pretresu.

Zamjenica višeg državnog tužioca Olivera Ražnatović, u naredbi za sprovođenje istrage je navela je da postoji osnovana sumnja da je Grgurović 30. avgusta 2012. godine oko 09,45 časova u Ulici vojvode Boža u Cetinju, sa umišljajem iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera.

U naredbi piše da je sa s njim bio u svađi zbog događaja od prije više godina, kada je bio fizički napadnut od Olivera Hutera i njegovih roditelja Miodraga Hutera i Dragice Huter, a tada je Grgurović zadobio povrede. U naredbi tužioca se dodaje da je na raskrsnici Ulice vojvode Boža i Nikca od Rovina, vozilom "opel astra" udario u motocikl kojim je upravljao Huter.

Nakon toga, Huter je pobjegao Ulicom vojvode Boža u pravcu gornjeg dijela grada Cetinja, a okrivljeni je držeći u ruci pištolj, potrčao za njim i ispalio u njegovom pravcu više metaka. Jedan od tih hitaca ga je pogodio u leđa, pa je Huter preminuo usljed iskrvavljenja iz rascjepa srca i lijevog plućnog krila.

Bonus video: