Jauković osuđen na četiri mjeseca zbog napada na Slavka Perovića

Riječ je o prvostepenoj presudi, na koju obje strane mogu da se žale narednih 8 dan
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2013. 19:06h

Bivši policajac Interventne jedinice Područne jedinice Herceg Novi Božidar Jauković osuđen je na godinu i po zatvora, zbog napada na bivšeg predsjednika Liberalnog saveza Slavka Perovića i kršenja uslovne kazne.

Zbog napada na Perovića, Jauković je osuđen na 4 mjeseca, dok je preostalih 14 mjeseci dobio zbog kršenja uslove kazne, koja mu je izrečena zbog sličnih krivičnih djela.

Osnovni sud u Herceg Novom utvrdio je da je Jauković prekoračio svoja policijska ovlašćenja u slučaju napada na Slavka Perovića.

Riječ je o prvostepenoj presudi, na koju obje strane mogu da se žale narednih 8 dana.

Suđenje je počelo 18. septembra 2012. i završeno je 27. februara. Osim Slavka Perovića čitanju presude je prisustvovao i optuženi ali je on odmah nakon što je sudija saopštio kaznu napustio sudnicu.

"Sud je odbio da prihvati moju pravnu kvalifikaciju, iako se nije radilo o prekoračenju službenih ovlašćenja, nego o očiglenom temeljito i suptilno pripremanom ubistvu. To ubistvo je naručio vrh mafijaške piramide u Crnoj Gori i ovo je sedmi pokušaj atentata na mene”, kazao je Perović nakon izricanja presude.

On je kazao da je do sada bilo “desetine pokušaja atentata na njega koje je na razne načine uspio da izbjegne, kao i da je preživio sedam organizovanih atentata za koje zna ko ih je naručio i organizovao.

O prethodnih šest atentata nije do sada želio javno da govori da ne bi “širio strah među narodom koji 23 godine spava u sopstvenom mraku, a to zna i neće da se budi".

"Srećan ti san narode, ali ja spavati neću”, poručio je Perović.

Podsjećamo da su 5. juna 2012. na hercegnovskom Škveru nakon prijave strane državljanke da ju je Perović uznemiravao intervenisali pripadnici Interventnog voda Policije.

Tada je Perović povrijeđen i zbog slomljenog rebra i drugih povreda bio hospitalizovan u Opštoj bolnici Meljine.

Jauković tvrdi da nije napao Perovića >>>

Perović ponovio: Na Škveru su pokušali da me ubiju >>>

Galerija

Bonus video: