Lučić spasao čast ostalih klubova

Takmičenje na kojem su nastupila 43 takmičara iz 10 klubova, pokazalo je da ovaj popularni sport ima veliku perspektivu
54 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2013. 23:12h

Dominacijom Omladinca u borbama seniorki, i Budućnosti u borbama muškaraca i katama, završeno je Prvenstvo Crne Gore u karateu.

Takmičenje na kojem su nastupila 43 takmičara iz 10 klubova, pokazalo je da ovaj popularni sport ima veliku perspektivu.

Pokazala su to, doduše, i najjača međunarodna takmičenja prethodnih godina, na kojima se crnogorski karate probio u evropski vrh.

Seniorke Omladinca su nastavile dominaciju uspostavljenu prošle godine, jer je u šest kategorija borbi, samo Suzana Mirković (do 55 kilograma) iz Budućnosti uspjela da pomrsi račune izabranicama Žarka Rakovića. Mirković, koja je zbog obaveza na fakultetu propustila drugi dio prethodne sezone, vratila se u velikom stilu pobjedom nad reprezentativkom Omladinca, Tinom Minić.

I to je bilo sve, jer su pojedinačni nastrupi Dragane Konjević (+68), Marine Raković (-68), Jelene Maksimović (-61) i Ane Drašković (-50), izbili svaku želju ostalim klubovima da izađu i suprotstave im se u ekipnom nastupu.

Posebno upečatljiv bio je sjajan duel najmlađe, Maksimović, sa reperezentativkom iz Budućnosti Tanjom Dukić.

"Moj cilj u ovoj sezoni je da se izborim za mjesto u reprezentaciji i znala sam da mogu da savladam Dukić. Moj trener, Žarko Raković me je odlično pripremio i pokazao mi je put kako da to uradim. Slušala sam njegove savjete tokom borbe i isplatilo se, iako nije bilo lako", kazala je 18-godišnja Maksimović.

Ona je samo potvrdila nevjerovatan potencijal, jer je aktuelna viceprvakinja Evrope u mlađim seniorkama, a u juniorskom uzrastu je bila bronzana na Evropskom prvenstvu.

U muškoj konkurenciji je samo najbolji crnogorski karatista iz nikšićkog Onogošta, Danilo Lučić, pobjednik Svjetskog kupa do 21 godine, uspio da poremeti sjajni niz Budućnosti.

Lučić je slavio u kategoriji do 84 kilograma. Ostale titule pošle su “plavima”, Almiru Cecunjaninu (+84), Ljubiši Mihailoviću (-75), Jozu Daboviću (-67) i Stefanu Dukiću (-60), koji su očekivano bili najbolji i u ekipnom takmičenju.

Treneri Budućnosti u katama Nela Tatar i Jugoslav Bukilić, koji je i selektor državnog tima, potvrdili su da rade sjajno. Petoplasirana na Svjetskom prvenstvu u Parizu, Biserka Radulović je slavila pojedinačno, ali i u timu sa Đurđom Srećković i Ninom Ražnatović. Titulu prvaka odbranio je Mijat Vojvodić, a najbollji je bio i reperezentativni kata tim “plavih”, Mirko Rudić, Danilo Đurović i Ivan Simonović.

Bonus video: