ODBOJKA

Usvojena molba Bjelopoljaca: Jedinstvo u CEV kupu

Crnogorski šampion će igrati u drugom po snazi evropskom odbojkaškom klupskom takmičenju
78 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, šampion 2018, Foto: OSCG
OK Jedinstvo, šampion 2018, Foto: OSCG
Ažurirano: 28.06.2018. 12:30h

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa igraće naredne sezone u CEV kupu, saopšteno je "Vijestima" iz Evropske odbojkaške konfederacije.

Takmičarski organi CEV-a danas su usvojili molbu Bjelopoljaca, pa će crnogorski šampion igrati u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju.

Jedinstvo je, podsjećanja radi, odustalo od nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kako je Crna Gora za iduću sezonu bila izgubila mjesto u CEV kupu (zbog pada na rejting listi), tako je Bjelopoljcima bila ostala mogućnost jedino da se prijave za Čelendž kup, ali su, ujedno, aplicirali (uputili molbu) i za CEV kup, za šta su trebali da čekaju odluku Evropske odbojkaške konfederacije.

Danas su dobili pozitivan odgovor, nakon što je evropska kuća odbojke razmotrila koliko je prijavljeno timova s pravom igranja u CEV kupu, uzimajući i one koji će se priključiti tom takmičenju nakon elimininacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jedinstvo će iduće sezone treći put uzastopno igrati u Evropi, četvrti put ukupno u istoriji kluba. Prošle sezone je Jedinstvo prvi put prebrodilo jedno kolo u evrokupovima, upravo u CEV kupu.

Crnu Goru će iduće sezone u evrokupovima predstavljati i Budućnost Capital Plaza, koja se vraća na evroscenu nakon sezone 2011/2012, kada je u osmini finala eliminisana od grčke Lamije.

Za razliku od muške, Crna Gora neće imati predstavnike u ženskoj konkurenciji, jer su barski klubovi Luka Bar i Galeb odustali, pa naša zemlja drugu godinu zaredom neće imati predstavnika u ženskim evrokupovima.

Žrijeb za evrokupove, osim za Ligu šampiona, biće obavljen sjutra u Luksemburgu, sa početkom u 11.30 časova.

Preporučujemo za Vas