Irena Lagator učestvuje na kolektivnoj izložbi u Kopenhagenu

Spring Exhibition je jedna od najuticajnijih žiriranih izložbi u Evropi, koja se u Kopenhagenu održava od 1857. godine
6 komentar(a)
Spring Exhibition, Foto: Andrea Abati
Spring Exhibition, Foto: Andrea Abati
Ažurirano: 01.03.2013. 10:27h

Umjetnica Irena Lagator, koja će predstavljati Crnu Goru na 55. Venecijanskom Bijenalu, učestvovaće na kolektivnoj izložbi Spring Exhibition 2013.

Internacionalnu Izložbu organizuje renomirana Kunsthal Charlottenborg, u Kopenhagenu, u Danskoj, a koja je ujedno jedan od najljepših i najvećih izložbenih prostora za savremenu umjetnost u Evropi. Izložba će biti otvorena od danas do 12. maja.

Spring Exhibition je jedna od najuticajnijih žiriranih izložbi u Evropi, koja se u Kopenhagenu održava od 1857. godine. Već više od jednog vijeka ova prestižna izložba predstavlja nove tendecije i aktuelnosti kroz djela mladih, umjetnika srednje generacije, kao i već afirmisanih autora, za koje je to jedinstvena potvrda i dragocjena međunarodna referenca.

"Za učešće na ovoj impozantnoj izložbi moj rad je selektovan od strane petočlanog internacionalnog žirija u sastavu izuzetnih umjetnika i stručnjaka u kulturi: Louise Kampbel (Danska, dizajner), Fil Kolins (Velika Britanija, umjetnik i kustos), Markus Degerman (Švedska, arhitekta i dizajner), Marie Iversen (Danska, umjetnik), Kati T. Kivinen (Finska, istoričar umjetnosti)", saopštila je umjetnica.

Učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Bonus video: