Štohu zlato, Prevc do druge medalje

Štoh je skokovima od po 131,5 i 130 metara i ukupno 295,8 došao do prvog odličija na Svjetskim prvenstvima
0 komentar(a)
Stoh, Foto: Beta/AP
Stoh, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2013. 21:16h

Poljski ski skakač Kamil Štoh osvojio je večeras zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Val di Fijemeu na velikoj skakaonici ispred Slovenca Petera Prevca, koji je osvojio srebrnu, dok je Norvežanin Anders Jakobsen uzeo bronzu.

Štoh je skokovima od po 131,5 i 130 metara i ukupno 295,8 došao do prvog odličija na Svjetskim prvenstvima.

Poljak i poslije prve serije zauzima prvo mjesto sa čak pet bodova više od Prevca, koji je skokovima od po 130,5 metara i ukupno 289,7 bodova došao do druge medalje na Mundijalu u Italiji.

Jakobsen je zaostajao samo 0,6 bodova za Prevcem, a u prvoj seriji skočio je 131 metara, dok je u drugoj bio dva metara kraći, što mu je bilo dovoljno za drugo individualno odličije na SP.

Četvrto mjesto zauzeo je Austrijanac Volfgang Lojcl, dok je peti bio Čeh Jan Matura, koji je poslije prve serije bio 12.

Vodeći u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Gregor Slirencauer zauzeo je osmo mjesto, a ispred njega našli su se još Rihart Frajtag iz Njemačke na šestom, kao i Švajcarac Simon Aman na sedmom.

Prvih deset kompletirali su još Njemac Severin Frojnd na devetom mjestu i Daiki Ito iz Japana na desetom.

Svjetsko prvenstvo u ski skokovima završiće se u subotu, kada će se na velikoj skakonici održati takmičenje u timskoj konkurenciji.

Bonus video: