Žižić protiv Ozeklera za titulu prvaka Mediterana

"Ne obećavan ni pobjedu ni nokaut, ali svi koji budu pratili meč moći će da vide rat uživo imajući u vidu naše stilove i da smo obojica fajteri", rekao je Žižić
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2013. 13:53h

Crnogorskom bokseru Miloradu Mićku Žižiću se ostvarila želja, pa će se 13. aprila boriti za naslov prvaka Mediterana.

Duel sa aktuelnim šampionom, Turčinom Sultanom Gekalpom Oezeklerom zakazan je u SC “Topolica” u Baru.

Žižić je 16. januara ove godine dobio od najprestižnije, WBC federacije, naslov obaveznog pretendenta, a njemački kamp Evil, za koji nastupa Oezekler je prihvatio “bačenu rukavicu”.

"Ne obećavam ni pobjedu ni nokaut, ali svi koji budu pratili meč moći će da vide “rat uživo”, imajući u vidu naše stilove i da smo obojica fajteri. Razlika je samo što sam ja ljevak, a obojica fajterski boksujemo i jako udaramo. Mislim da meč neće trajati do kraja, ali pripremiću se za svih 12 rundi meča, u kojem će pobijediti onaj koji bude spremniji, pametniji i vještiji".

"Kondicione pripreme odradio sam sa trenerom Miodragom Baletićem i testiranjem na od Institutu u Beogradu sam dobio potvrdu da smo taj dio priprema maksimalno dobro odradili", kazao je Žižić na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali Baletić, predsjednik Organizacionog odbora meča za titulu Nikola Vujačić i Mićkov otac, bivši bokser i osnivač Crnogorske profesionalne asocijacije, Veselin.

"Imam još 40 dana priprema u Zagrebu, gdje ću sparingovati sa Geardom Ajetovićem, Stjepanom Božićem i Vedranom Akrapom, sa kojima sam i do sada radio. Jako sam motivisan jer predstavljam svoju porodicu, prijatelje, grad i državu”, rekao je Žižić. U Crnoj Gori nemamo podršku države i velikih sponzora, ali nećemo odustati. San mi je da boksujem u Americi i ovo je kvalifikacioni meč za ostvarenje mojih snova", zaključio je Mićko, koji je slavio u svih osam prethodnih mečeva kategorije do 72,5 kilograma u kojoj je vlasnik pojasa omladinskog prvaka IBF verzije.

Sa druge strane Oezekler je slavio 14 puta, uz poraz u profi ringu, a titulu prvaka Mediterana dva puta je uspješno odbranio.

"Ozekler zauzima 22. mjesto svjetske WBC liste, trenira u profesionalnom kampu Evil, a trenira ga Fric Zdunjek, poznat po radu sa braćom ukrajinskih šampiona Kličko. Do meča ne bi došlo da nije bilo SO Bar i privrednika tog grada. Pošto je meč od velikog značaja za sportsku Crnu Goru očekujem podršku i od državnih institucija. Cijeli projekat košta 30.000 eura a Mićko će se i ovoga puta boriti bez honorara", naglasio je Veselin.

Bijeg od uspjeha

"Crna Gora je fenomen po uspjehu svojih sportista, ali i po činjenici da je budžet za sport u posljednje dvije godine umanjen za dva miliona eura. To je pokazatelj lošeg odnosa države prema sportu i loš je putokaz mladima koji žele da se afirmišu u sportu. Neshvatljivo je da oni, koji se odricanjem, entuzijazmom i časno bore u ovako teškoj oblasti da reprezentuju svoju državu, nijesu uvaženi u ovako značajnom pohodu, kakav je napad na titulu. Žižić zaslužuje veliku pažnju za svoje napore i talenat, a na konferenciji se nije pojavila niti jedna televizija", kazao je Baletić.

Žižić je posljednji meč boksovao u Berlinu, a u njegovom umijeću imala je prilike da uživa publika u Nikšiću, Podgorici... Na redu je Bar.

"Zahvaljuemo se SO Bar i privrednicima tog grada, bez čije pomoći ne bismo uspjeli da organizujemo meč. U Baru su prepoznali kvalitet Mićka Žižića, budućeg šampiona - zaključio je Nikola Vujačić.

Bonus video: