Budvanska rivijera dočekuje Budućnost: Uvertira za Kup i plej-of

Izabranici Siniše Reljića su najlakše dobili posljednji međusobni okršaj, u Podgorici, kada su slavili 3:1
0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Luka Zeković
Božidar Ćuk, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2013. 12:33h

Četvrti ovosezonski duel odbojkaša Budvanske rivijere i Budućnosti nema poseban rezultatski značaj – sa tri pobjede u prethodnim okršajima, Budvani su, naime, osigurali prvu startnu poziciju za plej-of, pa će duel "vječitih rivala" biti samo uvertira za finale Kupa i razigravanja za titulu.

"Igraćemo u kombinovanom sastavu, pošto je Luka Šuljagić još uvijek nedovoljno oporavljen, pa je na poštedi do završnice Kupa i plej-ofa. U rezultatskom smislu ovaj meč nije važan, ali pošto igramo kod kuće, imamo obavezu da se prikažemo u što boljem svijetlu", rekao je "Vijestima" tehničar Budvana Marko Vujović.

Izabranici Siniše Reljića su najlakše dobili posljednji međusobni okršaj, u Podgorici, kada su slavili 3:1. Nakon što je Budućnost osvojila prvi set, u igru je ušao roviti Luka Šuljagić, koji završnicu sezone igra na poziciji korektora, i promijenio odnos snaga na terenu.

U odnosu na taj duel, Budućnost će biti jača za prvog primača, Marka Vukašinovića (propustio je prošli meč zbog obaveza na fakultetu u Beogradu, gdje je u međuvremenu uspješno položio dva ispita). Zoran Vukčević će moći da računa i na Ivana Ječmenicu i Dušana Medojevića, koji su imali problema sa virusom, dok će zbog boletsti neko vrijeme odsustvovati drugi libero Nikola Lakčević.

"Moramo imati maksimalan pristup meču, moramo Budvanima pružiti otpor kakav zaslužuju i pokazati da vrijedimo. Svaki poen je bitan, puno bi nam za samopouzdanje značilo ako bi uspjeli da ih uzdrmamo, da im stavimo do znanja da im nijedna titula nije sigurna. Forma nam je u usponu, motiva protiv Budvana nikad ne fali, i pošto je ovo posljednja utakmica pred finale Kupa i plej-ofa, moramo uraditi puno više nego na prethodnim mečevima. Naš maksimum mora biti bolji, kao i sam rezultat", rekao je za "Vijesti" Marko Vukašinović.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova.

Marković produžio vjernost

Budvanska rivijera će u današnjem duelu, kao i u Kupa i plej-ofu biti jača za Milana Markovića, koji je juče sa budvanskim klubom dogovorio nastavak saradnje. Markoviću je istekao ugovor u decembru, po završetku nastupa Rivijere u Ligi šampiona, a kako nije uspio da pronađe adekvatan inostrani angažman, ostao je u Budvi.

"Dogovorili smo saradnju do kraja sezone jer je zajedničkom interesu da odbranimo titulu i trofej u Kupu. Takođe, meni će prijati da se vratim u takmičarski ritam, pogotovo što u maju reprezentacija igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje želim spreman da dočekam", rekao je "Vijestima" Marković.

Bonus video: