Đurović i Osmanagić otišli iz Bara

Đurović i Osmanagić su u proteklih desetak dana više puta pretresani i legitimisani tokom pojačanih policijskih racija u Baru, koje se sprovode od početka prošle sedmice
1162 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2013. 15:59h

Barani Luka Đurović i Armin Muša Osmanagić, koji se u policijskim evidencijama vode kao vođe dva klana iz tog grada, zbog stalnih policijskih racija i pretresa napustili su taj lučki grad.

Kako saznaju “Vijesti”, Đurović je krajem prošle sedmice iz Bara preselio u Kotor, gdje će, kako se pretpostavlja, boraviti dok ne popusti policijski pritisak u Baru.

Zbog čestih racija ali i pretresa njegovih lokala i Osmanagić je spakovao kofere i u nedjelju otputovao u Beograd, gdje će ostati sve dok policija ne vrati Posebnu jedinicu iz Bara u Podgoricu.

Đurović i Osmanagić su u proteklih desetak dana više puta pretresani i legitimisani tokom pojačanih policijskih racija u Baru, koje se sprovode od početka prošle sedmice.

Tada je po nalogu iz vrha MUP-a i UP u taj grad poslata kompletna Posebna jedinica, koja sa kolegama iz tog grada pojačanim mjerama pokušava da stane na kraj kriminalnim grupama i nasilju na barskim ulicama.

Po ugledu na njih Bar je napustio i Nikola Vujović, drug Šepana Bujića, koji se sumnjiči za ubistvo braće Gojačanin.

Vujović je bio sa Bujićem u noći dvostrukog ubistva, a njegovo ime u medijima se proteklih dana pominjalo i zbog toga što je jesenas nagodio sa tužiocem Milenkom Magdelinićem, pa je platio 1.500 eura da ne ide u zatvor zbog nošenja oružja.

Jučerašnji dan u Baru osim “migracija” ljudi, koji se pominju da su u kriminalnim klanovima, obilježio je i nastavak policijskih racija i pretresa.

U naselju Šušanj uhapšen je Ulcinjanin Predraga Leković (39) kod kojeg je policija pronašla pištolj i municiju.

“Pregledom njegovog vozila, ispod sjedišta suvozača, u kutiji je pronađen pištolj “walter” kalibra 9 mm za koji ne posjeduje oružni list na svoje ime. Prilikom pregleda pronađen je i okvir od pištolja sa pet metaka, okvir od pištolja sa tri metka, 77 metaka kalibra 9 mm i 25 metaka kalibra 7,65 mm”, saopštila je policija.

Policija je uz potvrdu oduzela pronađeno oružje i municiju od Lekovića, a protiv njega je pokrenuta krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Pojačane racije u Baru uslijedile su nakon ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanina, koji su ubijeni 15. februara ove godine u bilijar klubu “Mr otto”.

Arsenal oružja našli u kući Đurovića

Policija je po nalogu tužioca pretresla kuću Nikole Đurovića, prijatelja Šćepana Bujića, gdje je pronašla arsenal oružja i municije - četiri puške, pištolj, tri detonirajuće kapisle i preko 7.200 komada municije različitog kalibra.

Zbog tog naoružanja, kojem bi pozavidjele i specijalne policijske jedinice, uhapšen je Nikolin otac Slavko Đurović (53) iz Bara, koji je tvrdio da je oružje nađeno u kući, njegovo. Pretres je obavljen u kući Đurovića u naselju Bjeliši, a policija je pobrojala i marke nađenog oružja.

“Dvije lovačke puške “bereta”, kalibra 12 mm, karabin “broving”, karabin “CZ”, sa oružnim listovima na ime starijeg Đurovića, pištolj “CZ”, kalibra 9 mm sa isteklim oružnim listom i tri detonirajuće kapisle za eksploziv i 7.211 komada municije različitog kalibra”, saopštila je policija.

Bujići otišli u Srbiju

Porodica Veselina Bujića napustila je preksinoć Bar, pa će ubuduće živjeti u Srbiji, saznaju “Vijesti”.

Bujićeva supruga sa starijim sinom Ognjenom, maloljetnim L.B. i kćerkom spakovala je kofere i napustila Crnu Goru.

Bujići su tako odlučili, jer se kako tvrde, “nalaze pod velikim pritiskom sugrađana, medija ali i javnosti, nakon ubistva braće Dejana i Ljubimira Gojačanina.

Za to ubistvo osumnjičen je Bujićev sin - Šćepan (20), koji je tokom svjedočenja pred tužiocem priznao zločin u blijar klubu “Mr otto”.

Veselin Bujić nalazi se u Spužu na izdržavanju kazne zatvora zbog pokušaja ubistva, a njegovo ime nalazi se u policijskoj bilježnici. On je označen kao vođa jednog barskog klana, koji su, navodno, preuzeli njegovi sinovi.

Saslušavan brat Šćepana Bujića, porodica hoće da se seli iz Bara >>>

Pavićević o prijetnjama: Organi učinili sve da građani budu bezbjedni >>>

Galerija

Bonus video: