ŠTA JE SA OSTALIMA?

Milenko Šćekić hoće pravdu: Neka kažu ko štiti napadače

Bjelopoljac nezadovoljan selektivnim načinom vođenja postupka
87 pregleda 4 komentar(a)
Milenko Šćekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milenko Šćekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2019. 20:40h

Milenko Šćekić (29) iz bjelopoljskog sela Presečenik - Bistrica nezadovoljan je načinom procesuiranja predmeta povodom ljetošnjeg napada na njega i njegove drugove u tom selu.

Šćekić je ispričao novinarima da se nalazio u automobilu „seat“ u društvu drugova Mersida Mujaševića i Rajka Nedovića, kada su napadnuti početkom septembra prošle godine u selu Presečenik.

“Napadnuti smo bez razloga u trenutku dok smo skretali prema kući. Ispred nas se ispriječio “pasat“ i kad sam izašao, na nas su nasrnula četvorica mladića. Tukli su me pesnicama po glavi i tijelu, a neko od njih me udario kamenom u čelo. Onesvijestio sam se i probudio u bolničkoj postelji. Napadači su tukli i moje drugove, uzeli nam auto, koji je sjutradan našla policija potpuno demoliran”, ispričao je Šćekić.

Nakon prijave slučaja pokrenuta je istraga, ali je nezadovoljan što se sudski prosec vodi samo protiv jednog, a ne i ostale trojice napadača.

“Održana su dva suđenja i na moje iznenađenje optužen je samo jedan od četvorice nasilnika. Na suđenju jedini optuženi je priznao da su me tukli, ali ni to nije bio razlog da odgovaraju sva četvorica nasilnika”, naveo je Šćekić.

Bjelopoljac vjeruje da su i trojica napadača takođe odgovorna, ali da ih neko štiti.

“Želim da se zna kako se radi i kako se ne dolazi do pravde. Istrajaću u tome da sva četvorica napadača budu privedena pravdi i da odgovaraju za nanošenje povrede. Ukoliko bude potrebno, zaštitu ću tražiti i kod međunarodnih sudova”, poručio je Šćekić.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Slavenko Smolović kratko je saopštio da ne želi da komentariše slučaj jer je postupak u toku.

Sudija Rahmo Banda takođe je za “Vijesti” potvrdio da je postupak u toku i da se sudi po optužnom predlogu tužioca.