Zbog ovoga treba da raskinete vezu

Nesigurna osoba može da ima strah od gubitka partnera, posebno ako se partner promijeni na bilo koji način. To je skoro kao strah da će ih partner prerasti.
521 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 11:10h

Da li ste u vezi u kojoj imate osjećaj da skoro ništa ne ide kako treba? Već ste raskidali i mirili se, pa se sada trudite da razlučite treba li ostati ili otići zauvijek? Evo nekih znakova zbog kojih brže bolje treba da pobjegnete iz takve veze.

Ne poštuje vas

Svojim riječima ili djelima partner redovno vrijeđa vaša osjećanja. Naravno, svi mi ponekad u naletu bijesa izgovorimo nešto zbog čega kasnije žalimo, ali kada ste sa nekim ko vas stalno ponižava i vređa, vreme je da ozbiljno razmislite šta radite u toj vezi.

Osjećate da stagnirate ili propadate

Imate li utisak da partner sabotira vaše šanse za uspjeh? Da li pokušava da vas zadrži na trenutnoj tački razvoja i čini sve da zaboravite na svoje ciljeve i aspiracije? Nesigurna osoba može da ima strah od gubitka partnera, posebno ako se partner promijeni na bilo koji način. To je skoro kao strah da će ih partner prerasti. Samo razmislite, ako osjećate da sada stagnirate, šta će biti tek u budućnosti?

Bezobziran je

Kada kažete ne, da li vas stvarno sluša? Ako se vaša pravila i granice ne poštuju sada dok se zabavljate, zamislite šta će tek biti kasnije. Ako nastavlja da insistira na nečemu što ne želite ili vam ne prija, da li mu je uopšte stalo do vas?

Izgubili ste individualnost

Čini vam se da ste izgubili do sebe u ovom odnosu? Promijenili ste svoje prijatelje, stil, čak i muziku koju slušate? Ako se se sve svodi na ono šta ta druga osoba želi, a ne podržava vašu želju da imate svoje interese, bolje je da ustuknete jedan korak. Opet, šta mislite da će biti kroz koju godinu?

Ne osjećate se opušteno i dobro kada ste sa njim

U zdravoj vezi, vaš partner treba iz vas da izvlači ono najbolje. Vaša pozitivna interakcija i osjećanja ljubavi čine da prosto zračite. Suprotno se dešava kada smo u vezi sa nekim ko nas ne tretira baš najbolje. Postajemo povučeni, ljuti i negativni. To takođe utiče na sve druge odnose u našim životima.

Svjesni ste da dobijate manje nego što zaslužujete

Mislite da zaslužujete bolje, ali ste zabrinuti i nemate petlju da okončate taj odnos. Mnogi ljudi u ovom položaju preispituju svoju vrijednost i vremenom osjećaju kao da i ne zaslužuju bolje. Zato je možda najbolje pitanje: da li želite nešto bolje za sebe? Da li primjećujete koliko često vaš partner pruža i daje onoliko koliko prima od vas? Ako je nivo napora i davanja izuzetno neujednačen i uprkos vašim zahtjevima da vam pruži više, nema promjena, možda je vrijeme da krenete dalje.

Ne želi da pravi kompromise

Ili je po njegovom ili nikako drugačije. Svaki put upadate u konflikt kada nije onako kako je on to zamislio? Tada se naduri, zaćuti i isključi. Jao! Krajnje je vrijeme da odraste i nauči nešto o davanju i primanju, jer je kompromis kamen temeljac zajedničkog života i zdravog odnosa. Niko nije savršen. Niko ni ne tvrdi da postoji potpuno savršena veza, ali kada ste se vi svojski potrudili oko nečega, a on ne želi ili nije u stanju da radi na tome da se malo promijeni, neminovno se dolazi do tačke kada zaista treba da odlučite da li je ta osoba za vas.

On može biti nevjerovatan na bezbroj načina, ali ako se najčešće ne osjećate srećno, gomila vam se nezadovoljstvo, a nije ni spreman da se mijenja, možda je vrijeme da se otarasite takvog partnera. Život je suviše kratak da bi vi non-stop bili jadni!

Bonus video: