Saslušavan brat Šćepana Bujića, porodica hoće da se seli iz Bara

Maloljetni L.B. (16) osumnjičen za uznemiravanje organizatorki protesta protiv nasilja u Baru
344 pregleda 97 komentar(a)
Bar protest Gojačani, Foto: Anto Baković
Bar protest Gojačani, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 27.02.2013. 10:13h

Maloljetni Baranin L. B. (16) saslušan je u barskom Organu za prekršaje, zbog sumnji da je u ponedjeljak na Fejsbuk stranici “Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin” vrijeđao administratorke tog profila i organizatorke protesta protiv nasilja u tom gradu.

L.B. je brat Šćepana Bujića, koji se tereti za ubistvo braće Gojačanin 15. februara u Baru.

On se sumnjiči da je napisao uvrede i psovke na račun dvije djevojke, koje su u noći ubistva braće Gojačanin otvorile stranicu, gdje su pozvale građane Bara na protest povodom njihovog brutalnog ubistva, ali i pozvale nadležne da se odlučnije bore protiv sve većeg kriminala na ulicama tog grada.

Porodica Veselina Bujića najavila je policiji da će narednih dana da se iseli iz tog grada, jer se nalaze pod “velikim pritiskom sugrađana, medija, ali i policije”

U proteklih deset dana Baranke Jovana Mitić-Stevanović i Nina Glavanović, koje su osnovale tu stranicu na društvenoj mreži, policiji su već prijavljivale prijetnje i upozorenja.

U nekoliko navrata stizale su im uvredljive i prijeteće poruke, a neko je na brisače automobila jedne od njih, ostavio isječke iz novina na kojima je i fotografija privođenja osumnjičenog Šćepana Bujića.

Policija je reagovala nakon njihovih prijava, ali je tužilaštvo utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela.

Tokom istrage o ubistvu braće Gojačanin, policija je došla do saznanja da je, najvjerovatnije, povod za dvostruko ubistvo svađa jednog od ubijene braće upravo sa maloljetnim L.B.

Navodno, 15-ak dana prije ubistva Gojačanina, jedan od braće je imao manji konflikt sa mololjetnikom, zbog čega je njegov stariji brat riješio da stvar uzme u svoje ruke...

Nakon ubistva braće u Baru su dvije noći održavani protesti protiv nasilja, a paljenje svijeća organizovano je i u drugim crnogorskim gradovima.

Bujići: Nema nam više mjesta u Baru

Porodica Veselina Bujića najavila je policiji da će narednih dana da se iseli iz tog grada, jer se nalaze pod “velikim pritiskom sugrađana, medija, ali i policije”.

Bujićeva supruga je kazala da “njenoj djeci i njoj” više nema mjesta u Baru, zbog čega će porodicu “odvesti na neko sigurnije mjesto”.

Bujićev sin - Šćepan Bujić sumnjiči se da je usmrtio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina u bilijar klubu “Mr Otto”.

Nakon tog ubistva policija je poslala u Bar specijalne jedinice, koje danonoćnim racijama i pretresima pokušavaju da smanje nasilje u tom lučkom gradu.

Bonus video: