Braća Koen pišu za Anđelinu Džoli

Oskarovci su angažovani da napišu scenario za film „Unbroken“, istorijsku dramu o američkom heroju iz Drugog svjetskog rata
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2013. 21:15h

Nakon što film „U zemlji krvi i meda“ nije uspio da ispuni njene ambiciozne planove, Anđelina Džoli ne odustaje i za svoje naredno režisersko ostvarenje angažovala je braću Koen kojima je povjereno pisanje scenarija.

Anđelina Džoli se pridružila projektu u decembru 2012. nakon čega je sprovela detaljnu potragu za scenaristima

Oskarovci su angažovani da napišu scenario za film „Unbroken“, istorijsku dramu o američkom heroju iz Drugog svjetskog rata Luu Zamperiniju, piše Hollywood Reporter.

Zamperini, nekadašnja Olimpijska zvijezda, našao se na naslovnicama nakon što je preživio 47 dana bez hrane i vode poslije pada njegovog aviona u Pacifiku. Nakon što je uspio da se izbori sa napadima ajkula, napadima iz vazduha i ekstremnom glađu, pronašli su ga Japanci nakon što je isplivao na jedno ostrvo iza neprijateljskih linija.

Po zarobljavanju proveo je dvije godine u zatvoru gdje je bio konstantno mučen. Međutim, Zamperini je preživio i sada ima 96 godina.

Studio Universal već nekoliko godina pokušava da ovu priču prenese na veliko platno, a prava na priču kupio je 2011. godine, sa željom da film režira, Frensis Lorens.

Anđelina Džoli se pridružila projektu u decembru 2012. nakon čega je sprovela detaljnu potragu za scenaristima koji bi adaptirali postojeću verziju scenarija koju su potpisali Vilijam Nikolson i Ričard LaGravaneze.

Hollywood Reporter piše da Džolijeva nije mogla da napravi bolji izbor od braće Koen iza kojih se nalaze ostvarenja kao što su „Nema zemlje za starce“ i „Fargo“ kao i osvojeni Oskari za scenarije.

Bonus video: