Pistorijus želi ličnu komemoraciju za djevojku koju je ubio

Komemoracija bi trebalo da bude u Pretoriji, u kući njegovog strica Arnolda, gdje živi od kada mu je odobrena kaucija, da se sa slobode brani za optužbu za ubistvo sa predumišljajem
5 komentar(a)
Oskar Pistorijus, Foto: Beta/AP
Oskar Pistorijus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2013. 18:18h

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus saopštio je danas da želi da organizuje lični komemorativni skup za Rivu Stenkamp, 29-godišnju djevojku koju je ubio u svojoj kući za Dan zaljubljenih.

Komemoracija bi trebalo da bude u Pretoriji, u kući njegovog strica Arnolda, gdje ovaj sportista živi od kada mu je odobrena kaucija, da se sa slobode brani za optužbu za ubistvo sa predumišljajem.

Firma koja zastupa Pistorijusa navela je da je on u dubokoj žalosti zbog gubitka svoje djevojke Rive, koju je ubio slučajno, jer je mislio da je lopov ušao u njegovu kuću 14. februara.

"Oskar je tražio privatnu komemoraciju, želi da bude sa ljudima koji dijele njegov gubitak, uključujući članove njegove porodice koji su poznavali i voljeli Rivu kao svoju", navodi se u saopštenju.

Prije tačno nedjelju dana održana je komemoracija za Stenkampovu, u mjestu Port Elizabet, gdje je njeno tijelo kremirano, u prisustvu porodice.

Istog dana počelo je saslušanje Pistorijusa u Pretoriji.

Južnoafričkom paraolimpijcu određena je kaucija od 113.000 dolara i do početka suđenja zabranjeno mu je da napušta državu. Morao je da vrati pasoš, preda oružje koje posjeduje i bez dozvole ne smije da napušta Pretoriju.

Suđenje za ubistvo Rive Stenkamp počinje 4. juna.

Bonus video: