Osuđeni Drešić, Ivanović i Bujić

Sud je oslobodio od optužbe Mirsada Lukolića i Aleksandra Stojanovića, jer su pucali u nužnoj odbrani
2943 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Bujić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Bujić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.02.2013. 12:50h

Baranin Zoran Drešić, osuđen je juče na dvije i po godine zatvora, zbog pokušaja ubistva Mirsada Lukolića 22. jula 1995. godine.

Krivično vijeće sutkinje Ane Vuković juče je u Višem suduna dvije godine zatvora osudilo i Dragoslava Ivanovića, zbog pokušaja ubistva Aleksandra Stojanovića, dok je Veselin Bujić osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti.

Usljed odustanka tužioca u završnoj riječi od krivičnog gonjenja, sud je donio presudu kojom se odbija optužba u odnosu na Duška Ivanovića i Milojka Vojvodića , da su počinili pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti.

Sud je oslobodio od optužbe Mirsada Lukolića i Aleksandra Stojanovića, jer su pucali u nužnoj odbrani. Lukolić je branio svoj život, dok je Aleksandar branio svoj život i odbijao napad na svog brata Gorana od Drešića i Dragoslava Ivanovića, koji su pucali na njih.

Sutkinja Vuković je kazala da su potvrđeni navodi optužnice da je Drešić prvi pucao na Lukolića i ranio ga, a da je nakon toga Lukolić uzvratio Drešiću, postupajući u nužnoj odbrani.

Sud je utvrdio da je Dragoslav Ivanović počinio pokušaj ubistva na štetu Aleksandra Stojanovića, a ne kako se navodi u optužnici, pokušaj ubistva više osoba. Bujić je, po ocjeni suda, izazvao opštu opasnost, a nije ni sporio činjenicu da je pucao iz pištolja.

U obrazloženju presude, sutkinja je kao otežavajuću okolnost navela da su Drešić i Bujić ranije osuđivani, a da je sud kao olakšavajuće uzeo u obzir što je od pucnjave prošlo 17 godina.

Bonus video: