Dodjelu Oskara gledalo više od 40 miliona ljudi

Prošlogodišnju ceremoniju, na kojoj je film "Umjetnik" (The Artist) proglašen za najbolji film, gledalo je 39,3 miliona ljudi
51 pregleda 0 komentar(a)
Dodjela Oskara, Foto: Beta/AP
Dodjela Oskara, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2013. 09:54h

Direktan televizijski prenos ceremonije dodjele nagrade Oskar pratilo je 40,3 miliona ljudi, milion više nego prošle godine, saopštila je kompanije Nilsen.

Prema Nilsenu, to je najveći broj gledalace dodjele nagrade Američke akademije za film u posljednje tri godine. Televizijska mreža ABC navela je da je u ovoj ogdini zabilježen porast od 11 odsto gledalaca između 18 i 49 godina, u odnosu na 2012.

Prošlogodišnju ceremoniju, na kojoj je film "Umjetnik" (The Artist) proglašen za najbolji film, gledalo je 39,3 miliona ljudi. U posljednjih 10 godina, više od 40 miliona gledalaca Oskara zabeleženo je samo četiri puta.

Na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Oskara, koja je u nedjelju uveče održana u Dolbi teatru u Holivudu, film "Argo" Bena Afleka proglašen je za najbolji film, Ang Li ("Pijev život") za najboljeg reditelja, glumac Danijel Dej-Luis dobio je svog trećeg Oskara za naslovnu ulogu u filmu "Linkoln", a nagrada za najbolji strani film pripala je filmu "Ljubav" (Amour) austrijskog reditelja Mihaela Hanekea.

Bonus video: