Akcija Posebne jedinice u Baru: Uhapšen i Bujićev drug

Ašanin je pokušavajući da sakrije oružje kroz prozor uspio da na travnjak izbaci niklovani pištolj „crvena zastava“ M 57, cal. 7,62 mm, sa okvirom, bez fabričkog broja.
365 pregleda 48 komentar(a)
policija, Bar, Foto: Anto Baković
policija, Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.02.2013. 18:06h

Ekipe Posebne jedinice sa kolegama iz Bara nastavile su sa pretresima stanova, kuća i skrivenih objekata pripadnika kriminalnih grupa u tom gradu, a zbog posjedovanja pištolja i municije ujutro uhapšeni su Jovan Klisić (23) i Darko Ašanin (26).

Pretres stanova počeo je oko šest sati ujutro, kada je policija sa nalogom tužioca ušla kod osumnjičenog Ašanina, ali je on pokušavajući da sakrije oružje kroz prozor uspio da na travnjak izbaci niklovani pištolj „crvena zastava“ M 57, cal. 7,62 mm, sa okvirom, bez fabričkog broja.

“U stanu je pretresom pronađena i oduzeta municija – 166 metaka različitog kalibra i osam patrona za lovačku pušku, kao i tri okvira za pištolj, od kojih jedan sa četiri metka”, saopštila je policija.

Nastaviće sa racijama

Policija je ujutro zatekla na spavanju i osumnjičenog Klisića, bliskog druga Šćepana Bujića, koji se sumnjiči da je nedavno brutalno usmrtio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina.

Policija je pretresom Klisićeve kuće pronašla četiri metka za pištolj cal. 9 mm, za koje mladić nije imao dokumenatciju o porijeklu.

“O događajima je upoznat zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da se u radnjama oba lica stiču bitni elementi krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopštila je policija.

Ašanin i Klisić su popodne, uz krivične prijave predati u zgradu Višeg državnog tužilaštva, dok će oduzeti pištolj, municija i okviri biti poslati na vještačenje u Forenzički centar.

Pripadnici kriminalnih klanova u Crnoj Gori našli su se na udaru policije nakon što je vrh MUP-a i UP dogovorio odlučniju borbu protiv nasilja i kriminala u tom gradu. Plan policije napravljen je nakon ubistva braće Gojačanin, a nakon zahtjeva građana tog grada da se zaustavi nasilje i kriminal.

Policija će i narednih dana nastaviti sa racijama, ali i pretresima kuća i stanova pripadnika kriminalnih klanova, čija imena imaju u svojim bazama.

Klisić hapšen za pokušaj ubistva

Jovan Klisić hapšen je u oktobru ove godine nakon dva mjeseca skrivanja, nakon što ga je policija tražila zbog pokušaja ubistva Sabrije Čikmirovića.

Pucnjava se dogodila 2. avgusta ispred lokala “Maska” na Velikom pijesku, kada je osumnjičeni Klisić ispalio tri metka na vlasnika plažnog bara, a svađa je nastala oko toga ko će i kako koristiti mobilijar na plaži. Čikmirović je tada pogođen u noge.

Klisić je prije te pucnjave, 25. jula 2012. godine, hapšen i kao član grupe koja je pretukla petoricu mladića ispred diskoteke “Habana” u Sutomoru. On je poznat kao dio grupe Bujića, a poznati su po sijanju straha i nasilja na tom dijelu obale.

Bonus video: