Policija ćuti o optužbama da je dječak primoran da optuži Mandićevog sina

Mandić poručuje da "nema te adrese" na kojoj će on tražiti ikakvu uslugu vezanu za taj slučaj, i da je u otvorenom pismu i tražio da se sve ispita do kraja
158 pregleda 253 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2013. 19:35h

Iz Uprave policije danas je izostalo reagovanje o tome da su četiri policijska službenika primorala osamnaestogodišnjeg Bobana Zajića da potpiše unaprijed pripremljenu izjavu kojoj piše da je sin funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića nožem izbo učenika Ekonomske škole.

Mandić je ponovio da ne želi da se slučaj vezan za njegovog sina politizuje, iako to, kako on tvrdi, neko radi.

"Neko drugi je krenuo da čitavu stvar politizuje. Da pokuša da preko mog sina lomi njegovog oca", kazao je Mandić na sjednici Odbora za bezbjednost.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Mandić poručuje da "nema te adrese" na kojoj će on tražiti ikakvu uslugu vezanu za taj slučaj, i da je u otvorenom pismu i tražio da se sve ispita do kraja.

"Ali, nije nam lako, kada vi pogledate činjenicu da se dijete od 16 godina nalazi u Spužu", kazao je Mandić dodajući da je njegova supruga prilikom obilaska sina vidjela da prvi koji do njega sjedi jeste Šćepan Bujić, osumnjičeni za ubistvo braće Dejana i Ljubomira Gojačanina u Baru.

Učenik tvrdi da je pod pritiskom lažno optužio Mandićevog sina

Učenik Hemijske škole Boban Zajić (18) saopštio je da su ga četiri policijska inspektora primorala da potpiše unaprijed pripremljenu izjavu u kojoj piše da je sin funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića nožem izbo D.R.

On je za "Dan" kazao da je to morao da uradi jer su inspektori saopštili da će ga sprovesti u zatvor i optužiti za to krivično djelo.

"Nijesam mogao više da izdržim, a da ne progovorim o ovome. Grize me savjest jer jedan nevin dječak leži u zatvoru zbog izjave koju sam dao pod prisilom četvorice inspektora tokom saslušanja u Područnoj jedinici policije Podgorica", kazao je Zajić.

Ističe da su mu inspektori tom prilikom prijetili i mijenjali izjavu.

I.M. (16) osumnjičen je da je 11. februara pokušao da ubije maloljetnog D. R. (17), učenika drugog razreda Ekonomske škole

On je rekao da su policijski inspektori pravili razne konstrukcije.

"Inspektori su me nagovarali da kažem da sam dodao nož Mandiću i da sam vidio kada je povrijedio D.R. Natjerali su me i da im dam šifru za fejsbuk. Ušli su na moj profil i pozivali moje prijatelje da optuže sina Andrije Mandića. Provjeravali su mi poštu, ali nijesu pronašli ništa što bi potvrdilo njihovu priču", rekao je Zajić.

On je rekao da ne zna imena inspektora koji su sastavljali izjavu, ali ističe da bi ih prepoznao.

I.M. (16) osumnjičen je da je 11. februara pokušao da ubije maloljetnog D. R. (17), učenika drugog razreda Ekonomske škole.

Njemu je Apelacioni sud, nakon uvažavanja žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, odredilo pritvor.

Pritvor je određen, kako je navedeno zbog mogućnosti da bi boravkom na slobodi, I. M. mogao da utiče na svjedoke.

Pritvor po tom rješenju može trajati najduže 30 dana od momenta kada je uhapšen.

Vuksanović: Zajić izbačen iz škole

Zajić je u objavljenom tekstu ustvrdio da je učenik srednje stručne škole "Spasoje Raspopović" zbog čega je reagovala direktorica Ljeposava Vuksanović ističući da je on izbačen prije tri godine zbog nedoličnog ponašanja.

Galerija

Bonus video: