Škerovići opet uhapšeni i poslati u Spuž

Škerovići su uhapšeni po nalogu predsjednika Višeg suda Mušike Dujovića koji je uvažio žalbu Višeg tužilaštva
57 pregleda 102 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2013. 08:05h

Nakon svojevrsne sapunice na relaciji policija - tužilaštvo - sud, otac i sin Rajko i Pavić Škerović iz Bara, opet su u nedjelju oko 15 časova uhapšeni u svojoj kući, a potom po nalogu vijeća Višeg suda sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu.

Škerovići su uhapšeni po nalogu predsjednika Višeg suda Mušike Dujovića, koji je uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva, nakon odluke sudije za istragu Miroslava Bašovića da Škeroviće nakon saslušanja u petak popodne, pusti iz pritvora.

Sudija za istragu Miroslav Bašović za “Vijesti” nije želio da komentarište odluku vijeća koje je preinačilo njegov stav da otac i sin treba da se brane sa slobode.

“Ne želim ništa da govorim za novine”, bilo je sve što je Bašović rekao u telefonskom razgovoru.

Pavić Škerović

Predmet “Škerović” će u ostati upamćen po tome što su otac i sin tri tri puta hapšeni u roku od četiri dana, ali i po tome da su tužioci i sudije imali razna pravna objašnjenja prilikom svojih odluka.

Osim Škerovića, u spuški pritvor juče je upućen i Baranin Veljko Bulatović, koji se u petak sam prijavio policiji i tvrdio da droga, koja je nađena u apartmanu 21 hotela “Peđa”, pripada njemu i pojasnio kolika je količina, ali i kako je upakovana.

Policija je u četvrtak “udarila” na Škeroviće, jer njihovi podaci ukazuju da su oni godinama u poslovnim vezama sa klanom Baranina Veselina Bujića

Nakon policijskog zadražavanja, Škerovići su u četvrtak popodne pušteni kući, jer je tužiteljka iz Bara Višnja Medojević navela da će ih ispitati u redovnom postupku.

Međutim, nakon konsultacija vrha MUP-a i Višeg državnog tužilaštva, otac i sin su se iste noći opet našli u policijskom pritvoru.

Petak je bio dan njihove nove slobode, jer je tako odlučio sudija za istragu, ali je vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo predlog kolega iz Tužilaštva, pa im je na kraju sage određen pritvor do 30 dana.

Poznati biznismen iz Bara, koji je u Baru poznat kao veliki graditelj, u subotu je kazao za “Vijesti ” da “hajka na njega i porodicu potiče od ljudi zaposlenih u državnim organima, a koji nijesu članovi vladajuće partije”.

On je tvrdio da je on dugogodišnji istaknuti član DPS-a, te da je hapšenje “pokušaj kompromitacije njega, ali i vladajuće partije”.

Policija je u četvrtak “udarila” na Škeroviće, jer njihovi podaci ukazuju da su oni godinama u poslovnim vezama sa klanom Baranina Veselina Bujića.

Kontrola i pretres uslijedio je kao odgovor države na sve veće nasilje i kriminal u Baru, a odlučnija borba dogovorena je nakon brutalnog ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanina, za čije ubistvo je osumnjičen Šćepan Bujić.

Galerija

Bonus video: