"Sumrak saga: Praskozorje 2", "najeden" Zlatnim malina

Svoju prvu Zlatnu malinu zaradila je i pop zvijezda Rijana, koja je proglašena najgorom sporednom glumicom za debitantsku ulogu u filmu "Battleship"
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 08:24h

Posljednji nastavak tinejdžerske sage o vampirima "Sumrak saga: Praskozorje 2", trijumfovao je na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih malina, antinagradi koja se uoči Oskara dodjeljuju najgorim filmovima i glumačkim ostvarenjima godine.

Nakon što je prethodno dobio čak 11 nominacija za Zlatne maline, "Sumrak saga: Praskozorje 2" uspio je da osvoji "nagrade" u sedam kategorija, a Maline su između ostalih, dobili glavna zvijezda filma Kristen Stjuart, Tejlor Lautner i reditelj Bil Kondon.

Idol mnogih tinejdžerki Robert Patinson uspio je da izbjegne Malinu za najgoreg glavnog glumca, koju je dobio Adam Sandler za komediju "That's My Boy", ali je zato zajedno sa kolegama iz "Sumrak sage" podijelio nagradu za "najgoru glumačku postavu".

Sandler je dobio Malinu i za najgoreg scenaristu, ali se nije ni približno prošlogodišnjem broju "nagrada", kada je osvojio 10 Zlatnih malina za komediju "Jack i Jill", u kojoj je glumio glavnu mušku i žensku ulogu.

Svoju prvu Zlatnu malinu zaradila je i pop zvijezda Rijana, koja je proglašena najgorom sporednom glumicom za debitantsku ulogu u filmu "Battleship".

Nagrada Zlatna malina utemeljena je 1980. kao antinagrada Oskaru i obično se dodjeljuju dan uoči glamurozne priredbe.

Ove godine događaj je održan u Holivud hotelu u blizini "Dolby Theatrea", gdje će se večeras održati 85. dodjela Oskara.

Galerija

Bonus video: